ТЕМА

Есмінець США наблизився до ''Фаїни'' з піратами

29 сентября 2008 | 10:06

Кілька військових кораблів, серед яких і американський есмінець Howard, оточили українське судно "Фаїна", яке захопили пірати біля берегів Сомалі у четвер.


Вони стежать за тим, щоб пірати, які буцімто вимагають 20 мільйонів викупу, не почали розвантажувати військове обладнання та танки, які є на борту.

Тим часом, на захопленому сомалійськими піратами судні помер один з членів екіпажу.

Про це повідомив по телефону, який йому дали пірати, капітан Віктор Нікольський. Він повідомив, що російський моряк страждав на гіпертонію.

Команда американського есмінця Говарда перебуває на чолі демонстрації сили перед піратами, які захопили судно Фаїна поблизу сомалійського берега.

Судно кинуло якір поблизу порту Хобія на північ від Моґадішу. Раніше Хобія неодноразово перебувало в руках ісламістських бойовиків. Фото оприлюднені американськими військовими засвідчують, що Фаїна оточена катерами в яких перебувають озброєні пірати.

 

У тих водах, пірати нерідко можуть мати при собі переносні ракетні комплекси, які можуть суттєво пошкодити кораблі. Американські військові та союзники занепокоєні тим, що на українському кораблі перевозилися бойові танки та інше озброєння.

Хоча різні люди виступали від імені піратів з різними вимогами щодо викупу, уряд Кенії, який закупив озброєння твердить, що офіційно не отримував жодних вимагань.

 


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Первомайская демонстрация в Барселоне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: