ТЕМА

Ющенко погрожує Тимошенко перевиборами й називає час "Х": 2 жовтня

01 октября 2008 | 19:20

Президент очікує від Прем'єра реальних кроків зі скасування антиконституційних законів на підтвердження її заяв


Президент Віктор Ющенко очікує, що Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зробить реальні кроки зі скасування законів антиконституційного характеру, які були прийняті парламентом із 2 по 5 вересня. Таким чином Прем'єр підтвердить зроблені нею заяви політичними діями.
Про це він заявив під час інтерв'ю шведській газеті Dagens Nyheter.
«Якщо це є намір щирий, вона може це завтра продемонструвати на засіданні парламенту і відмежуватися від тих рішень, які не є конституційними і нічого спільного не мають з розвитком демократії», - сказав Президент, коментуючи способи виходу із парламентської кризи.
Глава держави висловив сподівання, що вихід із ситуації буде знайдений однозначно через демократичні механізми - або ефективні переговори із закріпленням рішень у Верховній Раді, або призначення дострокових виборів.
«Та заява, яка була зроблена Прем'єром сьогодні, говорить про те, що ця помилка може бути виправлена. Але це треба робити щиро, бо мова йде про долю демократії... Якщо ті рішення, які треба вжити, не будуть підкріплені діями парламенту, залишається такий варіант - це нові вибори. І суспільство, і я як Президент підуть на це з меншою охотою. Але це теж спосіб вийти з кризи. І це буде демократична відповідь», - резюмував Глава держави.

http://www.president.gov.ua/news/11508.html


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Андрей Сидоренко

Ні, це не схід Сонця! Це знеструмлена частина села Нові Петрівці на тлі резиденції Віктора Януковича «Межигіря». 27 березня 2012 року

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: