ТЕМА

Генпрокурор розкрив Ющенку таємниці слідства у резонансних справах

02 октября 2008 | 23:03


Президент Віктор Ющенко заслухав доповідь Генерального прокурора Олександра Медведька.
Генпрокурор доповів про хід розслідування найбільш резонансних кримінальних справ - убивства журналіста Георгія Гонгадзе та отруєння Віктора Ющенка.
Відповідаючи на запитання Президента про розслідування убивства Георгія Гонгадзе, Олександр Медведько повідомив про домовленість провести фоноскопічну експертизу в одній з європейських інституцій у листопаді. «Коли ми проведемо цю експертизу, ми можемо висувати звинувачення конкретним особам. У нас є порушена кримінальна справа за фактом організації вбивства Гонгадзе стосовно посадових осіб держави. Після проведення цієї експертизи, я думаю, можемо порушувати кримінальну справу стосовно конкретних осіб», - сказав Олександр Медведько. Він також повідомив про зусилля із встановлення місцезнаходження генерала міліції Олексія Пукача та його співмешканки, яких обох оголошено в розшук.
Президент також поставив запитання про хід розслідування справи щодо отруєння.
За оцінкою Генпрокурора, слідча оперативна група знаходиться на правильному шляху і проводить допити осіб, яких необхідно допитати, проводить оперативно-розшукові заходи. Генпрокуратура направила слідчих до Грузії та Німеччини для проведення слідчих дій, щоб вийти на порушення кримінальної справи стосовно певної фізичної особи.
Він також повідомив про розслідування справи стосовно організатора квартирної афери компанії «Еліта-Центр». За результатами зустрічі із генеральним прокурором Швейцарії було домовлено про екстрадиції підозрюваного у цій справі Олександра Шахова. «Генеральний прокурор Швейцарії привіз нам листа про те, що ми можемо екстрадувати його 9 жовтня», - повідомив Олександр Медведько.
Окремо Генеральний прокурор повідомив про результати загального нагляду за дотриманням законності, який здійснює прокуратура. Цього року було направлено найбільшу кількість актів реагування з приводу законності постанов, які приймаються Урядом - 125. За його словами, більшість протестів задоволено, але є такі, які Уряд проігнорував - стосовно постанов Кабміну щодо компанії Vancо, Одеського припортового заводу, питань діяльності ФДМ. «Ми пішли до суду, зараз триває судовий розгляд цих справ», - сказав Генпрокурор.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: