ТЕМА

Міліція "хлопнула" контрабандистів, які заподіяли збитки державі на 74 млн.грн.

08 октября 2008 | 09:09


Міліція викрила бізнес-контрабандистів, які не сплатили до бюджету 73,4 мільйона гривень

 

На Дніпропетровщині оперативні працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили факт переміщення американською компанією обладнання для харчової промисловості через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, внаслідок чого держава не отримала обов’язкових митних платежів в особливо великих розмірах.

Працівники ДСБЕЗ встановили, що зазначена компанія є засновником вітчизняного товариства з обмеженою відповідальністю, до статутного фонду якого у якості інвестицій від неї надійшло устаткування на суму 263,8 млн. грн. (що становить майже 100% від усього статутного фонду товариства). Інвестиції надходили, як правило, у вигляді ліній по виробництву соків, газованих напоїв, промислових холодильних шаф-вітрин та іншого обладнання, постачальниками якого були компанії Польщі, Німеччини, Італії, Франції та Туреччини. Обладнання орендувалося та використовувалося одним із закритих акціонерних товариств для виробництва соків та інших напоїв під відомою торговельною маркою. При цьому ввізне мито та податок на додану вартість за поставлене обладнання не сплачувались. Внаслідок таких злочинних дій до бюджету не було сплачено 73,4 млн. грн. обов’язкових платежів.

На ініційований працівниками Держслужби боротьби з економічною злочинністю запит від Служби внутрішніх доходів США одержано листа з інформацією про те, що у комерційній та податковій базах цієї країни немає жодних відомостей про те, що сам суб'єкт підприємницької діяльності насправді колись знаходився на території США чи здійснював там свою діяльність. Через канали Національного бюро Інтерполу надійшла інформація про те, зазначена компанія є офшорною фірмою, лише зареєстрованою в США, проте фізично на території країни не знаходиться і діяльності не здійснює.

Таким чином, фактично здійснено переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання до митних органів документів, що містять неправдиву інформацію щодо відправника товару. Це означає, що операція з введенням іноземного інвестора до складу товариства з обмеженою відповідальністю була фіктивною і здійснювалася з метою уникнення сплати ввізного мита та спрощення процедури ввезення обладнання на територію України.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України (контрабанда). На даний час кримінальна справа скерована для розслідування до місцевого підрозділу Служби безпеки України.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: