ТЕМА

Луценко розповів, як він допитав Балогу

13 октября 2008 | 11:39

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога кілька днів тому був допитаний у зв'язку з фактами використання службової авіації у той час, коли він був міністром з надзвичайних ситуацій, а також як глава Секретаріату Президента.


Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв'ю Газеті 24.

«До Віктора Балоги у МВС є питання. І ми задали їх йому буквально кілька днів тому. Він був допитаний у зв'язку з численними фактами використання службової авіації при його перебуванні міністром з надзвичайних ситуацій, а також як глава Секретаріату Президента», - сказав Луценко.

«У мене склалося таке враження, що це таксі таке. В основному він літав в Закарпаття, та і по всьому світу з членами сім'ї. Ми ставимо питання: чи були у нього службові цілі для візитів? Він чесно говорить, що їздив додому на зустріч з родичами. Задається наступне питання: як були сплачені ці перельоти? Він відповідає, що зі своєї кишені він передавав гроші деякому чиновникові. Задається питання: чому по бухгалтерських документах оплата проводилася офшорною грецькою компанією?», - розповів міністр.

«Після цього він відмовляється від надання свідчень, пославшись на свої права згідно 63-ій статті Конституції (право не свідчити проти себе – ред.) Тепер шукатимемо цього чиновника, щоб далі проводити слідство», - додав Луценко.

При цьому він наголосив, що «питання абсолютно не в статусі пана Балоги». «Питання в тому, є у нього якісь неофіційні доходи. Тоді треба розбиратися з цим. Або за державного службовця платить чужа офшорна компанія, що також є предметом корупції. І в тому і в іншому випадку існує ряд дуже серйозних питань», - сказав Луценко.

«Слідство тільки почалося. Але воно ведеться не тільки відносно Балоги. Таких справ дуже багато», - додав він.

В той же час, на думку Луценка, «Президентові дуже зручний Балога, який безконтрольно узяв на себе функції з управління державним механізмом».

«З іншого боку, Балозі дуже подобається бути всемогутнім чиновником. Тільки є проблема – Балога стрімко знищує рейтинг Президента і його політичної сили. Мені дуже гірко спостерігати за тим, як Президент, за якого на Майдані боровся мільйон людей, боровся ради реформ, стає політиком, який переслідує одну мету, – другий термін без Тимошенко. Це мілко», - відзначив Луценко.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Люди загорают на пляже Фламинго в Рио-де-Жанейро.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: