ТЕМА

Гелетей розповів, що МВС керує не Луценко, а деякі депутати

14 октября 2008 | 18:37


Співробітники Державного управління охорони, які забезпечують охорону Центральної виборчої комісії, діяли виключно у межах законодавства та наданих їм повноважень.
Про це заявив начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей.
«Відповідно до Закону про державну охорону органів державної влади і посадових осіб, ми діяли у межах закону і у межах своїх повноважень», – заявив він.
При цьому В.Гелетей категорично заперечив інформацію про побиття народних депутатів, які знаходилися у приміщенні ЦВК. Він наголосив, що після засідання ЦВК депутати зробили спробу силового захоплення чергової частини УДО, зокрема, кімнати, де зберігається зброя.
«Депутати вчинили хуліганські дії, побили військовослужбовців УДО, завдали шкоди майну УДО і засобам зв'язку», – повідомив Валерій Гелетей, додавши, що зараз у ЦВК працює оперативно-слідча група прокуратури.
Валерій Гелетей повідомив, що перед тим до Президента України, Генеральної прокуратури та УДО надійшов лист від Голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала з проханням посилити охорону цього відомства.
«Сьогодні, 14 жовтня 2008 року ми були змушені посилити охорону ЦВК», – сказав він.
Мотивом для такого листа стало те, що приміщення ЦВК було заблоковано народними депутатами, які позбавили таким чином членів ЦВК можливості проводити засідання і працювати у нормальному режимі.
Валерій Гелетей висловив обурення діями народних депутатів, які, окрім ЦВК, також здійснюють блокування Окружного адміністративного суду Києва та Київського апеляційного адміністративного суду.
Через їхні дії голова Окружного адміністративного суду разом із відповідною комісією не має можливості отримати матеріали у справі за позовом БЮТ про визнання незаконним указу про позачергові парламентські вибори, а також унеможливлено розгляд апеляції на ухвалу у цій справі.
«Ми бачимо людей з депутатською недоторканністю, які не дають можливості голові суду потрапити до кабінету колишнього судді і забрати цю справу, щоб направити її на апеляцію», – сказав Валерій Гелетей.
Також депутати БЮТ зчинили тиск на Вищий адміністративний суд, у результаті чого заступника голови цього суду було госпіталізовано.
«Чи за кожним народним депутатом прийдеться ставити працівника державної охорони?», – поставив риторичне запитання В. Гелетей.
Керівник УДО однозначно розцінив такі дії як політичне рейдерство і порівняв їх з минулорічними подіями, коли незаконний наказ віддав тодішній міністр внутрішніх справ.
«Відмінність із минулим роком в тому, що міністр внутрішніх справ пан Луценко надав повноваження деяким депутатам від БЮТ, які безпосередньо керують Міністерством внутрішніх справ України», – констатував керівник УДО. Він заявив, що має зафіксовані на відео докази цього.
В.Гелетей пообіцяв, що УДО посилюватиме охорону всіх органів державної влади, де буде заблоковано нормальний режим їхньої роботи.



http://www.president.gov.ua/news/11681.html



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Новая тюрьма в Канаде

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: