ТЕМА

Профспілка журналістів вимагає від Медведька порушити справу проти ментів та охоронців

16 октября 2008 | 09:45

ГОЛОВА КНМП ЗВЕРНУВСЯ ДО ГЕНЕРАЛЬНОЇ ПРОКУРАТУРИ З ВИМОГОЮ ПОРУШИТИ КРИМІНАЛЬТНУ СПРАВУ ЩОДО ОСІБ, ВИННИХ У ПОБИТТІ ЖУРНАЛІСТІВ


15 .1 0 .2008. Порушити кримінальну справу проти працівників охоронної фірми «Грегос» і проти працівників міліції вимагає у своїй Заяві до Генеральної прокуратури Голова Київської незалежної медіа профспілки Юрій Луканов. У Заяві, яку обґрунтував медіа юрист Андрій Нечипоренко, зазначається, що працівники охоронної фірми «Грегос» та невідомі особи завдали трьом журналістам тілесних ушкоджень, а фотокореспонденту газети «Комерсантъ-Украина» Олександру Течинському зламали руку. Ставиться вимога притягти до кримінальної відповідальності працівників фірми «Грегос» за завдання тілесних ушкоджень і за перешкоджання професійній діяльності журналістів. Міліціонерів пропонується покарати за те, що вони порушили закон – «не забезпечили громадського порядку, не втручалися у конфлікт і дозволили відбутися побиттю людей, у тому числі журналістів О. Течинського, І. Луценка, В. Гонтаря, не захистили права та свободи громадян та журналістів, не затримали осіб, в діях є яких склади злочинів».
Заява стосується подій 2-го жовтня у Києві, коли біля Будинку звукозапису відбувся конфлікт між противниками незаконної забудови столиці і працівниками охоронної фірми «Грегос». Під час сутички постраждали троє журналістів. Працівники міліції стежили за конфліктом, але не втручалися.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Некоторые непальцы поднимают тяжести не пальцем

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: