ТЕМА

17 жовтня Ющенко розповість про власний план порятунку економіки України

16 октября 2008 | 10:07


17 жовтня РНБО розгляне комплексний план з мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України - Віктор Ющенко

http://www.president.gov.ua/news/11690.html

У п'ятницю, 17 жовтня, РНБО на своєму засіданні планує розглянути питання впливу на економіку Україну світової фінансової кризи та комплексний план з мінімізації її негативних наслідків. Як заявив Президент України Віктор Ющенко на прес-конференції у Запоріжжі, він готовий представити на засіданні Радбезу свій план нормалізації ситуації і проситиме РНБО його підтримати.
Оцінюючи нинішні проблеми національного фінансового сектору, Президент водночас констатував: дві третини з них зумовлені внутрішніми негараздами, зокрема популістичною та непродуманою бюджетною політикою, основним недоліком якої була невідповідність видатків бюджету реальним економічним процесам. «Адекватність видатків до ВВП було порушено», - сказав В.Ющенко.
Він нагадав, що минулого тижня присвятив низку зустрічей питанню подолання проблем у фінансовій сфері, а 13 жовтня відбулося позачергове засідання РНБО з цієї теми. За словами В.Ющенка, після всіх цих обговорень у нього склалося враження, що уряд, НБУ та банківська система дотепер не виробили спільної позиції з даного питання - хоча саме її наявність є ключовою для успішності антикризових заходів.
«Рано чи пізно нам треба сформувати єдиний план, який би формував довіру», - підкреслив В.Ющенко. - «Наше завдання - привести ключові національні інституції, які зобов'язані за своїми функціями виступити з єдиним планом боротьби з викликами, до його формування». Президент висловив сподівання, що такий документ буде узгоджений сторонами і наголосив - зі свого боку він докладе всіх зусиль, щоб уряд став координуючим центром з його втілення. На переконання Глави держави, одним із наріжних пунктів зазначеного плану має стати прийняття бездефіцитного бюджету на 2009 рік.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Photo by Simon Belham/Places/National Geographic

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: