ТЕМА

Ющенко: РНБО краще за антикризову коаліцію

20 октября 2008 | 12:54


Президент вважає РНБО ключовим координаційним органом, що має швидко і якісно формулювати відповіді на кризові виклики - І.Ванникова

http://www.president.gov.ua/news/11734.html

Президент України Віктор Ющенко вважає РНБО ключовим координаційним органом, що в умовах економічної нестабільності має швидко і якісно формулювати відповіді на кризові виклики. Про це заявила сьогодні на брифінгу Прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова.
На думку Глави держави, «ініціатива Прем'єр-міністра щодо створення так званої «коаліції захисту від світової фінансової кризи» у цих умовах є недоречною». «Президент вважає, що подібні штучні утворення поступаються Раді безпеки та оборони України у легітимності, мобільності і фаховому рівні», - сказала І.Ванникова.
Вона нагадала, що сьогодні о 15.00 В. Ющенко головуватиме на позачерговому засіданні РНБО, де розглядатиметься план антикризових заходів, який має допомогти національній економіці подолати загрози, спричинені внутрішніми та зовнішніми чинниками. За словами Прес-секретаря Президента, йдеться про оптимізацію управління державними фінансами, вирішення проблем ліквідності банківської системи та платіжного балансу, подолання рецесивних тенденцій в економіці.
«Президент України, оцінюючи важливість сьогоднішнього засідання РНБОУ, наголосив, що у разі прийняття плану антикризових заходів держава зможе ефективно і надійно блокувати негативні тенденції, з якими зіткнувся світ. Глава держави переконаний, що в Україні існують усі передумови для успішної протидії негативному впливу фінансової кризи та мінімізації її наслідків», - сказала І.Ванникова.
«Віктор Ющенко наголосив, що антикризові заходи будуть максимально ефективними за умови консолідованої позиції усіх гілок влади та мобілізації усіх внутрішніх ресурсів. Це, на думку Президента, пояснюється тим, що першопричиною кризових явищ стали дії органів влади, що відповідають за фінансово-економічну політику держави», - відзначила Прес-секретар Глави держави.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Первая леди США Мишель Обама вместе со студентами-волонтерами занимается покраской стен в приюте Вашингтона. Фотослужба Белого Дома.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: