ТЕМА

Голова суду підпалив суд та обстріляв самого себе

20 октября 2008 | 12:58

Страх відповідальності штовхнув суддю районного суду на імітацію збройного замаху на самого себе


16 жовтня о  21 год. Тульчинський райвідділ міліції  зареєстрував повідомлення про пожежу в приміщенні  районного суду. При проведенні огляду місця  пригоди працівники слідчо-оперативної групи міліції  встановили факт виникнення загорання в кімнаті, де розташована канцелярія суду, внаслідок чого вогнем пошкоджено меблі та документацію. Також в службовому кабінеті Голови суду вогнем були частково пошкоджені меблі та матеріали цивільних справ, які знаходилися на робочому столі. Крім цього,  біля приміщення суду міліція виявила сліди вибиття дверей, 2 каністри з-під пального ємністю 5 та 10 літрів, інші речові докази, які вказували на вчинення умисного пошкодження майна.

Через пів години після пожежі до Тульчинського райвідділу міліції звернувся  суддя районного суду з заявою про скоєння на нього замаху. 33-річний суддя повідомив, що на  автошляху Немирів - Тульчин  автомобіль «Опель-Омега», за кермом якого він перебував, був обстріляний невідомими особами  з легковика під час обгону. З місця скоєння обстрілу автомобіля «Опель-Омега»  міліція  вилучила 2 гільзи калібру 7.62 мм до пістолета «ТТ » та матерчаті рукавички.

У ході проведення комплексу оперативно-пошукових заходів, спрямованих на розкриття резонансного злочину та встановлення осіб, причетних до нього, працівники міліції виявили, що характер  кульових  пошкоджень  автомобіля, усупереч розповіді потерпілого, не відповідає ситуації щодо ведення по ньому пострілів під час руху.  Було здійснено повторний огляд місця пригоди й водночас  організовано прочісування лісопосадки, прилеглої до місця пригоди, із залученням особового складу інших територіальних підрозділів в кількості 100 чоловік.  У результаті цих заходів працівники міліції  виявили  пістолет марки «ТТ»  з магазином в лісопосадці неподалік  місця події.

Надалі оперативники зясували, що напередодні потерпілий придбав  мобільний телефон, з якого  сам собі направляв SMS - повідомлення з погрозами для забезпечення алібі. Під тиском доказів псевдопотерпілий  зізнався  про імітацію  замаху на себе, аби уникнути відповідальності за винесення ним неправомірних рішень по ряду справ. Попередньо встановлено також, що з цих же мотивів він скоїв підпал приміщення районного суду.

Розслідування у цій справі триває.

 

 

 ВЗГ УМВС України

у Вінницькій області



комментарии [1]

21.10.2008 01:38     Старый еврей Господин Онопенко! И что?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сиднейский музей полиции и юстиции

Фото с места убийства швеи. Конец 1930-х годов.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: