ТЕМА

Зник карабін, з якого застрелився Шуба?

21 октября 2008 | 09:48

Вже найближчим часом прокуратуру Дніпропетровської області замість трагічно загиблого Володимира Шуби може очолити прокурор Київщини Олександр Гардецький або його житомирський колега Микола Франтовський.


З десятка можливих претендентів це найбільш реальні кандидатури, повідомив Сегодня на умовах анонімності інформоване джерело в ГПУ.

«Обидва претенденти попрацювали на різних посадах, Гардецький — в Житомирі, Полтаві, Кіровограді, Києві, Франтовський — Луцьку, Житомирі, і не проти отримати призначення на такий «жирний» регіон, як Дніпропетровщина. У Гардецького шансів більше, адже його і на Київську область ставили, перш за все, щоб правильно вирішував земельні питання, а в «Дніпрі» їх не менше, і Шуба, як не старався, все фізично поділити не встиг», - говорить джерело видання.

Інший співбесідник з правоохоронних органів Дніпропетровська підтвердив раніше поширену конфіденційну інформацію щодо підміни і викрадання «ствола», якиим став знаряддям вбивства, або, за версією слідства, самострілу. «Нам заявляють, що Шуба тримав карабін Зауер-202, але це не так, — заперечує джерело видання. — Зараз група взагалі збентежена, оскільки зброя зникла, і до НП готові додати який завгодно карабін, хоч імпортний за $300 тисяч, хоч «безрідний» російський СКС, — аби закрити цю історію, закрити кримінальну справу за відсутністю події злочину і здати його в архів, як «ховали» справи Георгія Кирпи, Юрія Кравченка, Євгенія Кушнарьова», - заявило джерело.

На питання, чи довіряє він слідчому експерименту, який, на думку досвідчених юристів, повинен відновити картину події, співбесідник скаламбурив: «Експеримент дасть результат, який потрібний слідству. За попередньою інформацією, куля пройшла крізь ребро, пробила серце, вийшла через плече і встромилася в стелю. Якщо і захочеш, так витіювато не вистрілиш. Але слідство дотримуватиметься лінії нещасного випадку. Мовляв, у Шуби трапився серцевий спазм. Ця версія і візьме своє», - говорить джерело газети.

Начальник прес-центру ГПУ Юрій Бойченко сказав, що йому нічого невідомо ні про пропажу такого важливого речдоку, як карабін, ні про наступників Шуби. Керівник прес-центру прокуратури Дніпропетровської області Світлана Чорна також послалася на відсутність новин у справі свого колишнього шефа, але підтвердила факт звільнення начальника слідчого відділу Петра Овчара.

Володимир Шуба загинув 15 жовтня в стрілецькому тирі приватного спорткомплексу «Беркут». Офіційна версія — нещасний випадок (нібито пристрілював зброю, але упустив її і постраждав від випадкової кулі). ГПУ порушила кримінальну справу за статтею «Вбивство з необережності».

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Кременчуг, перекресток улиц Халаменюка и Ленина. Сомнительная социальная реклама.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: