ТЕМА

Столичного бізнесмена викрали, аби заробити 300 тисяч доларів

28 октября 2008 | 17:42

УБОЗ Києва та СБУ затримали зловмисників, які вимагали 300 тисяч доларів за життя бізнесмена.


         Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС в м. Києві спільно з колегами зі Служби безпеки України затримали двох здирників, які викрали бізнесмена і вимагали за його звільнення 300 тисяч доларів США. Співзасновника столичного товариства з обмеженою відповідальністю, яке мало ексклюзивне право на реконструкцію житлового мікрорайону в столиці та будівництво кількох житлових комплексів, зловмисники викрали напередодні підписання інвестиційної угоди. 

         Майже добу чоловіка тримали в заручниках у будівельному вагоні в селі Бугаївка Київської області. Тортурами та погрозами у нього вимагали сплатити 300 тисяч доларів США, також переоформити на користь зловмисників особисте майно (автостоянку).

          Працівники столичного УБОЗ та спецпідрозділу «К» СБУ провели спецоперацію зі звільнення заручника і під час передачі грошової „кукли” в сумі 25 тисяч доларів США затримали двох здирників: уродженця Читинської області Російської Федерації (1978 р.н.) та киянина (1973 р.н.). Наразі їм обом обрану міру запобіжного заходу - підписку про невиїзд. 

           За ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, Деснянським РВ ГУМВС України в Києві порушено кримінальну справу.

 
Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Daniel Auteuil photos by Richard Schroeder

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: