ТЕМА

Ющенко визнав, що кепські справи не лише в фінансах, а й кольоровій металургії

29 октября 2008 | 10:32


Президент України Віктор Ющенко глибоко стурбований ситуацією, що склалася у Запорізькому регіоні на двох найбільших підприємствах області, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави, - відкритому акціонерному товаристві «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» та казенному підприємстві «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Про це Президент наголошує у листі до Прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко. Глава держави підкреслює, що на цих підприємствах затрати на електроенергію для виробництва первинного алюмінію, його сплавів і титану стали настільки значними, що призвели до негативного кумулятивного фінансового результату за період з жовтня 2007 року по вересень 2008 року.
В. Ющенко відзначає, що з метою оперативного реагування на ситуацію, що склалася в деяких галузях економіки, Кабінет Міністрів України вже затвердив ряд першочергових заходів, одним із яких є встановлення мораторію на підвищення цін на електроенергію для підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексу (постанова від 14 жовтня 2008 року № 925).
Президент підкреслює, що на сьогодні від алюмінієвої галузі значною мірою залежить робота автомобілебудівної, енергетичної, авіабудівної, пакувальної, кабельної та космічної промисловості України.
«З метою зняття соціальної напруги, що може виникнути у регіоні у зв'язку із зупиненням роботи зазначених містоутворюючих підприємств, недопущенням вивільнення працівників (близько 6 тис. осіб) та забезпечення конкурентоспроможності підприємств з виробництва первинного алюмінію, його сплавів і титану, відповідно до статей 102, 113, 116 Конституції України прошу Вас внести на найближче засідання Уряду проект постанови Кабінету Міністрів України «Про відновлення дії постанови Кабінету Міністрів України від 10 червня 2002 р. № 795», – наголошує у листі до Прем'єр-міністра Глава держави.
Основною метою цього урядового акта, підкреслює Президент, є відновлення дії скасованого ь 2005 році порядку визначення для відкритого акціонерного товариства «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» і казенного підприємства «Запорізький титано-магнієвий комбінат» рівня роздрібних цін на електроенергію, спожиту для технологічних потреб, який встановлкм її залежність від коливань цін на продукцію зазначених підприємств на Лондонській біржі металів, забезпечуючи при цьому мінімальний рівень рентабельності.
Уповноваженим від Глави держави щодо представлення на засіданні уряду зазначеного проекту постанови Кабінету Міністрів України В. Ющенко визначає Першого заступника Глави Секретаріату Президента України – Представника Президента України у Кабінеті Міністрів України О.Шлапака.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Замок Шинборнов-Бугеймов в 20 км от Мукачево.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: