ТЕМА

ГУБОЗ спіймав особливо небезпечного зайця

31 октября 2008 | 14:51

Працівники ГУБОЗ затримали активного учасника бандугруповання Капітошки на прізвисько Заєць


     В результаті спецоперації працівників відділу оперативного супроводження особливо важливих справ та управління швидкого реагування „Сокіл” Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України було затримано киянина Валерія З. (1968 р.н.), активного учасника бандитського угруповання «Капітошки». За ґратами опинився колишній правоохоронець, відомий у кримінальних колах на прізвисько «Заєць». Зловмиснику одягли наручники на трасі «Одеса-Київ». Операція відбулася блискавично, відтак він не встиг учинити опір та скористатися пістолетом «Форт», що мав при собі.

       3 жовтня о 12.00 Печерський райсуд Києва розглядатиме питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Генпрокуратура наполягатиме на подальшому утриманні Валерія З. від вартою. 

      Нагадаємо, за матеріалами спецпідрозділу БОЗ, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури порушено кримінальну справу за ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу України відносно учасників злочинного угруповання на чолі з уродженцем РФ Олександром Капітоновим (1965 р.н.), відомим на прізвисько „Капітошка”. Також учасникам суспільно-небезпечного ОЗУ інкримінують ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 129 (погроза вбивством), ч. 2 ст.279 (захоплення транспортного підприємства, установи або організації) КК України. Капітонова та ще трьох членів озброєної банди ГПУ було оголошено у міждержавний розшук.

      За інформацією Генпрокуратури, протягом 2006-2008 рр. бандугруповання скоїло понад 5 нападів на прибуткові підприємства та установи різних форм власності.  Крім торгівельно-офісного комплексу «Веста» та адмінбудівлі держпідприємства Міністерства транспорту та зв`язку України, бандитських атак зазнали підприємства ВАТ „Кременчуцький сталеливарний завод”, ВАТ „Черкасигаз” та управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області. Об’єкти нападів зловмисники підшукували заздалегідь. Потім штучно створювали майновий спір, фальсифікуючи документи, а також ухвалені на їх підставі рішення судів. Банда скоювала напади, не чекаючи оскарження таких судових ухвал, або ж замовчуючи, що такі рішення вже скасовано. У справжніх власників або їхніх представників, здирники вимагали майно, гроші або майнові права за припинення злочинних дій.

     До вчинення окремих злочинів Капітоновим та членами його банди залучалося до 400 осіб, які використовували пристрої для відстрілу набоїв з гумовими кулями, бейсбольні біти, вибухові пакети, димові шашки, пляшки з бензином, бронежилети, захисні шоломи і щити, драбини та матраци для подолання парканів та загороджень з колючого дроту, бійцівських собак тощо.

 
Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Центр для незрячих детей в Бейт-Ханина (Восточный Иерусалим). Пятилетний Вади Дауд, слабовидящий палестинский мальчик увидел свет в окне, когда учитель открыл жалюзи.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: