ТЕМА

Є рекордний хабар: 5,2 млн. дол.!

05 ноября 2008 | 09:15

Ще трьох чиновників, викритих у хабарництві, переміщено із затишних кабінетів до слідчого ізолятора


Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Криму спільно з Генеральною прокуратурою України затримали третього фігуранта кримінальної справи про найбільший в історії України хабар розміром понад 5 мільйонів доларів США. За ґратами опинився секретар Партенiтської  селищної  ради, мешканець Алушти  Н., 1964  р. н. Печерський райсуд Києва обрав йому міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, 12 червня 2008 року за матеріалами УБОЗ Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального Кодексу України, відносно голови та депутата Партенітської селищної ради АР Крим. Їх звинувачено в отриманні хабара на суму 5,2 мільйона доларів США за виділення в оренду двох земельних ділянок. Заарештовані посадовці наразі перебувають у слідчому ізоляторі м. Сімферополь.

За словами начальника відділу з розслідування кримінальних справ про злочини в сфері службової та економічної діяльності ГПУ Володимира Жербицького, голова, депутат та секретар Партенітської сільради створили низку фіктивних підприємств зi  статутними фондами  у  200  грн.. На вказані фірми оформлялися документи про відведення земельних  ділянок, які надалі, за хабарі, переоформлювалися на нових власників.

Під час обшуку у службовому кабінеті секретаря Партенітської сільради оперативники УБОЗ вилучили речові докази протиправної діяльності посадовців, а також понад 100 тисяч грн. готівкою.

Тим часом Печерський райсуд Києва санкціонував арешт ще двох посадовців, затриманих за хабарництво працівникам Антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС, УБОЗ  ГУМВС України в Донецькій області та Генпрокуратурою. Під вартою й надалі залишатимуться мер міста Родинське Донецької області та його заступник з питань діяльності виконавчих органів влади. Чиновникам інкримінують отримання  хабара у сумі 11,5 тисяч доларів США за передачу в оренду напівпідвального приміщення розміром майже 200 кв.м. За матеріалами працівників спецпідрозділу БОЗ Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Загалом протягом 10 місяців 2008 року за матеріалами працівників спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю порушено понад 350 кримінальних справ про хабарництво, з них 11 порушено і розслідується безпосередньо Генеральною прокуратурою України.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Полиция атакует активистов "Окупируй Уолт Стрит" в Нью-Йорке 1 мая 2012 года.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: