ТЕМА

РНБО поставила Уряду "незадовільно"

10 ноября 2008 | 09:48


Рада національної безпеки і оборони прийняла рішення визнати роботи уряду з подолання наслідків повені недостатньою. Про це повідомив на брифінгу заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний після завершення розгляду Радбезом питання про підсумки роботи з подолання наслідків стихійного лиха в шести західних регіонах України. «Роботу уряду з подолання наслідків повені визнано недостатньою для того, щоб ми могли бути задоволені виконанням завдань, поставлених Президентом та рішеннями РНБО», – сказав Р. Безсмертний.
Одним із ключових недоліків у подоланні наслідків стихійного лиха заступник Глави Секретаріату назвав неефективну організаційну роботу. «Фактично штаб, який мав координувати всю роботу, працював неефективно, а відтак, відбулася розкоординація роботи центральних органів влади з місцевими. У результаті з'явилося досить багато недоліків і на першій стадії подолання наслідків, і в ході відновлювальних робіт», – сказав Роман Безсмертний.
Він також констатував, що ситуація з ліквідацією наслідків паводку показала, що держава, починаючи від Міністерства з надзвичайних ситуацій, «технологічно не готова долати такі катастрофи». «І це стосується не тільки надання першої і подальшої допомоги, а й виконання будівельних робіт, відновлення доріг, інфраструктури тощо», – зауважив заступник Глави Секретаріату Президента.
Р. Безсмертний критично оцінив і роботу із фінансування ліквідації наслідків стихійного лиха. «Якщо проаналізувати наше бюджетування, то ми навіть на першій стадії не змогли вияснити реальні потреби, які нам були потрібні, щоб здолати таке стихійне лихо», – сказав він. Заступник Глави Секретаріату підкреслив, що помилка у визначенні обсягів необхідних коштів на першочерговому етапі боротьби з наслідками призвела до недофінансування цих робіт. «Незавершення у цьому році робіт призведе до того, що починаючи з весняного паводку, ми просто ускладнимо ситуацію у багатьох постраждалих населених пунктах», – зауважив заступник Глави Секретаріату.


комментарии [1]

10.11.2008 16:35     Усама Скільки будуть гінеколиги оцінювати роботу уряду? Мадам Богатирьова, ваше ім"я настільки скомпроментовано скандалами останніх днів, що дивуєшся: доки ви будете сидіти ще на посаді, а не у в"язниці!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: