ТЕМА

В Тернополі "відмили" 100 млн.

11 ноября 2008 | 17:08


Тернопільський УБОЗ ліквідував конвертаційний центр «ціною» 100 мільйонів гривень

 

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області в результаті спецоперації викрили потужний конвертаційний центр, через розрахункові рахунки якого пройшло майже 100 мільйонів гривень.

Як встановили оперативники УБОЗ, конвертцентр діяв у Тернополі протягом 2006-2008 років на базі чотирьох фіктивних товариств з обмеженою відповідальністю, зареєстрованих в місті Чернівці. Фактично ці суб’єкти підприємницької діяльності знаходились у місті Тернопіль в одному приміщенні. За словами виконуючого обов’язки начальника УБОЗ УМВС України в Тернопільській області Ярослава Рака, згаданий конвертцентр займався «прикриттям» незаконної діяльності, пов’язаної із мінімізацією податкових зобов’язань і переведенням в готівку коштів шляхом проведення безтоварних фінансово-господарських операцій.

Наразі встановлено, що послугами конвертцентру скористалося майже 60 фірм, переважно державних підприємств, у тому числі державні спиртові заводи. Крім тернопільських структур, конвертцентр обслуговував підприємства Сумської, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської областей.

Під час обшуків працівники УБОЗ вилучили речові докази протиправної діяльності «тіньовиків»: бухгалтерські документи, печатки, а також готівку у розмірі чверть мільйона гривень. За матеріалами УБОЗ слідчим управлінням УМВС України в Тернопільській області порушено кримінальну справа за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: