ТЕМА

Джазова зірка Володимир Cоляник дасть концерт пам"яті Старого Києва, який ми втрачаємо

13 ноября 2008 | 11:18

КОНЦЕРТ ПРОТИ БУДІВНИЦТВА НА ГОНЧАРА 17-23 «РЕКВІЄМ ПО СТАРОМУ КИЄВУ»


15 листопада, в суботу, о 16:30 напроти будівництва по вул. Гончара, 17-23 відбудеться концерт джазового музиканта, композитора та виконавця Володимира Соляника «Реквієм по старому Києву». У пам'ять про кожний знищений історичний будинок та на згадку про виселених зі своїх будинків киян на тротуарі будуть запалені свічки.
Акція проходитиме під гаслом: «Музика проти свавілля» й спрямована на те, щоб звернути увагу громадськості на цинізм, із яким порушуються права та свободи громадян, законодавство України та знищується заповідна зона Києва.
Один з найбільш неординарних джазових виконавців України, лауреат численних премій Володимир Соляник погодився на благодійний виступ, щоб зробити свій внесок у порятунок Києва від беззаконних забудов. Це буде його останній концерт перед довгими гастролями у Норвегії.
******************************************************************************
За інформацією ініціативної групи, будівництво на Гончара, 17-23 веде одна з компаній Івана Куровського, народного депутата від БЮТ, найбільш відомого скандальним будівництвом на Жовтневій лікарні. Вочевидь, це пояснює той факт, що міліція дуже агресивно ставиться до протестуючих на кожній акції, що дуже нагадує ситуацію на Жовтневій лікарні.
Як тільки стало відомо про те, що жителі прилеглих будинків подали позов до суду з метою скасувати сумнівне землевідведення, забудовник в особі Олександра Дубова вийшов на контакт із ініціативною групою. Не соромлячись, представники забудовника намагаються залякати чи купити організаторів спротиву. «Раджу вам прислухатися до нашої пропозиції, тому що справу ми все одно виграємо».
Охоронці-будівельники майданчика так само поводяться дуже агресивно, не допускаючи людей на їх власну прибудинкову територію та обливаючи людей фарбою. Декільком активістам після акції почали дзвонити невідомі та вимагати припинення протестів.
Це будівництво порушує численні норми чинного законодавства України, в тому числі норми Земельного кодексу України, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону УРСР «Про охорону і використання пам'яток історії і культури», постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 502 «Про затвердження Порядку зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб», Закону України «Про охорону культурної спадщини».
Зокрема, Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-заповідника «Софія Київська», а на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Так сослуживцы президента Боливии Эво Моралеса (в шляпе) поздравили его 25 октября с 50-летием.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: