ТЕМА

Міноборони подарувало 170 мільйонів невідомо кому

13 ноября 2008 | 11:24

Тендер Міноборони на постачання нафтопродуктів для армії закінчився скандалом.


Підсумки конкурсу минулого місяця оголосило Міністерство оборони. Багатомільйонний контракт, за інформацією «Вісника державних закупівель», виграла на початку жовтня маловідома компанія «Анчар Груп». Вона зобов'язалася поставити 7 тисяч тонн дизельного палива для армійських танків. За це Міноборони має намір заплатити близько 50 мільйонів гривень. Крупний контракт обумовлений щедрістю армійських генералів, які погодилися придбати паливо за ціною 6,5 гривен за літр, хоча закупівля була крупнооптовою (сім тисяч тонн). Для порівняння: у тому ж «Віснику державних закупівель» без зусиль можна знайти інформацію про те, що інші підприємства купують дизпаливо по 6 гривень за літр. При цьому об'єми закупівель значно менші (наприклад, 50 тонн).

Фірма «Анчар Груп» була зареєстрована фактично напередодні початку тендерної процедури — у середині червня. До того ж в штаті компанії немає жодного співробітника. А керівником успішного підприємства вважається якийсь Андрій Берьозкін. Він же вважається співзасновником фірми «Європродуктінвест», яка недавно виграла інший тендер Міноборони на забезпечення харчуванням військових частин у п'яти регіонах країни. Військові підписали контракт з «Європродуктінвестом» на суму 74,4 мільйона гривень.

У свою чергу, «Європродуктінвест» має загальних засновників з ще однією фірмою, що також виграла тендер на забезпечення харчування армії, — «Мезон-К». Ця фірма восени уклала контракт з Міноборони на продовольче забезпечення солдатів у 14 областях на суму 52,7 мільйона гривень. Таким чином, всього за два місяці відомство передало сумнівним структурам 170 мільйонів гривень.

За початковими даними всіх трьох компаній, що виграли тендери Міноборони, — «Анчар Груп», «Европродуктінвест» і «Мезон-К» — вказаний один і той же контактний телефон. Насправді він не належить цим підприємствам. В Інтернеті можна знайти цілий ряд фірм, які останнім часом указували номер цього телефону в своїх координатах.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: