ТЕМА

Пішоходів штрафуватимуть і примушуватимуть фарбувати лавки

18 ноября 2008 | 11:53

За порушення ПДР людину тепер можуть оштрафувати на 255 гривень або змусити фарбувати лавки.


Нові штрафи за порушення правил дорожнього руху вдарять не тільки по водіях, але і по пішоходах. Як пояснив начальник відділу по зв'язках з громадськістю ДАІ Києва Євгеній Кравець, покарати пішохода можна буде штрафом в 51—255 грн., і навіть 20-40 годинами суспільних робіт, залежно від тяжкості порушення. Виправлятися люди можуть, підмітаючи вулиці або фарбуючи лавки.

«Інспектор напевно оштрафує того, хто перебігає дорогу на червоне світло, створюючи перешкоди потоку транспорту, але якщо людина просто перейшла тиху вулицю, хоч і в недозволеному місці, може відбутися попередженням. При цьому брати гроші на місці інспектор не має права. Він тільки складе протокол і випише ухвалу про штраф. Порушник же зобов'язаний сплатити протягом 15 днів у будь-якому банку. Також працівник ДАІ зобов'язаний встановити особу порушника — підійде тільки паспорт, в якому вказано місце реєстрації. Тих, у кого цього документа з собою не виявиться, інспектор може затримати і доставити в найближчий райвідділ міліції для встановлення особи», - говорить Кравець, пише Сегодня.

Якщо ж у пішохода немає при собі документів і при цьому поводиться грубо, це вже вважається злісною непокорою працівникові міліції (штраф на 34—136 грн., виправні работи на 1—2 місяці або арешт на строк до 15 діб). А спроба втекти з місця порушення або чинити опір інспекторові ДАІ — це вже кримінально каране діяння, за яке покладений штраф до 1190 гривень або обмеження свободи на 2—3 роки (ст. 342 УК). Треба сказати, що покарання для п'яних пішоходів набагато вищі, ніж для тверезих за аналогічні порушення. Даїшник може змусити їх дихати в трубочку, як і водіїв.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Володарка призу глядацьких симпатій IX Міжнародного фестивалю Пані Україна-2008 (Mrs. Ukraine Open) Маргарита Колганова (Луганськ) на телезаписі фестивалю у Донецьку, в п'ятницю, 23 січня 2009 р. У цьому проекті взяли участь 16 успішних, талановитих жінок, що представляють регіони України та сусідні країни Росію, Білорусь, Литву та ін. Фото УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: