ТЕМА

Київський УБЕЗ затримав російського Нацболівця

19 ноября 2008 | 18:11


Вінницькій правозахисній групі щойно стало відомо про затримання співробітниками УБЕЗ МВС України в Києві громадянина Російської Федерації Клімова Сергія Валерійовича, 1988 року народження.
Вказана особа перебувала в Україні на законних підставах, звернулася до Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців з клопотанням про надання йому правового захисту в набутті статусу біженця в Україні та до Управління міграційної служби у м.Киїєві із заявою про надання статусу біженця в Україні.
Пан Клімов є активістом забороненої в Росії Націонал-більшовицької партії, активним учасником багатьох ненасильницьких акцій протесту.
За мирну політичну діяльність щодо пана Клімова розпочато кримінальне переслідування та порушено кримінальну справу.
Вінницька правозахисна група нагадує, що за безпосередньої участі міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на початку 2008 року було здійснено незаконну спробу екстрадиції іншого шукача притулку з РФ Михайла Гангана, якому згодом було надано статус біженця в Україні. Ані Юрій Луценко, ані інші організатори та виконавці спроби незаконної екстрадиції Михайла Гангана досі не покарані.
Ми вважаємо, що існує високий ризик негайної видачі Сергія Клімова до Російської Федерації, вимагаємо надати цій особі негайну правову допомогу та доступ співробітників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.
Ми закликаємо Уповноваженого ВР України з прав людини Ніну Іванівну Карпачову негайно відкрити провадження щодо можливих порушень права біженця Сергія Клімова.
Координатор ВПГ
Дмитро Гройсман


комментарии [1]

21.11.2008 13:39     Друг На сколько мне известно, этот парень задержан не по политическим мотивам, а совершил на территории Украины уголовное преступление! Так вот, мое мнение - нечего Украину превращать в "малину" для всякого сброда, у нас своих хватает, можем поделиться!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Steve McCurry. Нью-Йорк, 11.09.2001

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: