ТЕМА

Запорізський УБОЗ утискає вірменських конвертаторів

21 ноября 2008 | 14:27

З початку року оперативники спецпідрозділів БОЗ припинили діяльність майже 40 конвертаційних центрів


Працівники УБОЗ ГУМВС України в Запорізькій області та ГУБОЗ МВС України викрили потужний «конвертаційний» центр, який створили 10 громадян та уродженців Республіки Вірменія.

За словами заступника начальника УБОЗ УМВС України в Запорізькій області Сергія Логвиненко, через нейтралізований конвертцентр тіньові ділки відмивали «брудні» кошти, отримані від оборудок з металобрухтом, а також від наркобізнесу та контрабанди. За два роки існування цього конвертцентру через його рахунки пройшло майже 200 мільйонів гривень.  В подальшому ці кошти зловмисники спрямовували у легальний бізнес, а також вкладали у купівлю земельних ділянок на Запоріжжі.

За матеріалами спецпідрозділу БОЗ слідчим управлінням обласної міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ст. 205 ч.2 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Звинувачення у цих злочинах висунуто чотирьом головним фігурантам справи. Решту зловмисників, які перебували в України з порушеннями паспортного режиму, найближчим часом буде видворено за межі нашої держави.

Під час обшуків у «тіньовиків» оперативники УБОЗ вилучили десяток престижних іномарок, комп’ютерну техніку, речові докази злочинної діяльності, зокрема 11 печаток фіктивних фірм. На банківських рахунках конвертцентру було заблоковано понад півтора мільйона гривень.

Загалом цього року оперативники відділу протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, запорізького УБОЗу ліквідували 7 конвертаційних центрів.

Водночас оперативники УБОЗ ГУМВС України в Харківській області знешкодили ще 4 конвертаційні центри, що обслуговували комерційні та бюджетні підприємства не лише Харківщини, а й Донецької, Луганської областей та міста Києва. За словами заступника начальника УБОЗ ГУМВС України в Харківській області Сергія Мережка,  клієнтами зазначених конвертцентрів були, в тому числі, й відомі будівельні компанії.

За даними ГУБОЗ МВС України, протягом 10 місяців 2008 року оперативники спецпідрозділів боротьби з організованою злочинністю припинили діяльність майже 40 конвертаційних центрів, що діяли в різних регіонах.

 

  

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Вручение ордена юбилярше Пугачевой

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: