ТЕМА

Стало відомо, що заважає доброму міліціонеру Луценко

22 ноября 2008 | 12:30

На останньому засіданні РНБО Луценко нікого не бив по морді, але про Морду згадав


Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає необґрунтованою критику Президента на адресу правоохоронних структур про недостатню роботу при розкритті злочинів у земельній сфері. Про це він заявив після сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки та оборони України. За словами Міністра, «або президент не володіє достовірною інформацією, або ж це була емоційна заява».

- Судіть самі: цього року ми викрили 2600 злочинів, що на 40% більше, ніж минулого року, - зазначив Міністр внутрішніх справ. - Якщо хтось думає, що це дрібні справи задля статистики, то скажу, що виявлено 33 тисячі гектарів землі, що перебувала в незаконному обігу. А це в 10 разів більше, ніж минулого року. Викрито 1300 посадових осіб, причетних до таких оборудок, що на 40% більше, ніж минулого року. Якщо хтось думає, що ми не помічаємо організаторів, то знову ж таки зауважу, що викрито на 40% посадових осіб більше, ніж минулого року.

- Президент запитує, чи можемо ми покласти на стіл хоча б одну справу проти чиновників. – зазначив Міністр. - Відповідаю: понад 150 чиновників з обласних та районних держадміністрацій затримали на гарячому при отриманні хабарів. Щоправда, ніхто з тих, хто подавав Президенту їх кандидатури, так і не був притягнутий до відповідальності.

Міністр також наголосив: «Якщо хтось думає, що чиновники зможуть відкупитися, то скажу - ні. Вже цього року міліція відправила в суд понад 1000 справ проти посадовців по зловживанню у сфері змелених відносин».

- Якщо когось цікавлять справи більшого калібру, - продовжив Юрій Луценко, - то будь ласка: за матеріалами УБОЗ Генеральною прокуратурою порушено кримінальні справи проти бандитської групи Капітонова (відомого, як Капітошка), заарештовані члени банди, які дають покази. На основі цих показів слідчі прокуратури відсторонили від займаної посади голову Держкомзему України та пред’явили йому звинувачення.

Виступаючи на Раді нацбезпеки та оборони, Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що правоохоронні органи не справляються із валом оргзлочинності не через свою пасивну позицію, а через три ключові причини.

Перша - абсолютно недосконале законодавство, яке дозволяє у десятки способів розкрадати землю.

Друга - безконтрольність чиновників державного апарату, зокрема районних та обласних державних адміністрацій, підпорядкованих Президенту України.

Третя – не проведення перевірок по обліках МВС при призначенні на керівні посади в органах управляння в земельній сфері, що призводить до проникнення членів організованих злочинних угрупувань до керівництва цією галуззю. Зокрема, йдеться про львівське ОЗУ «Морди», яке давно «перебралося» в столичні керівні кабінети, - зазначив Міністр внутрішніх справ.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: