ТЕМА

Столична міліція та СБУ затримали громадянина США Флетчера

24 ноября 2008 | 13:12

Засновник "Глобальної системи тренінгів" схоже, виявився шахраєм, який "нацарював" понад 3 млн.грн.


22.11.2008 слідчим відділом Голосіївського районного управління ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну відносно громадянина США Флетчера, 1963 р.н., за ознаками злочину, передбаченого ст.190 ч.4 КК України.

Приводом і підставою для порушення кримінальної справи стали матеріали перевірки, проведеної працівниками ВДСБЕЗ Голосіївського РУ ГУМВС України в місті Києві, за заявами громадян України щодо шахрайський дій працівників ТОВ «Глобальна система тренінгів» та її співвласника і керівника громадянина США Флетчера, в яких вбачаються ознаки шахрайства. Підставою ж для проведення вказаної перевірки послужили матеріали, що надійшли з Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області.

У ході розслідування кримінальної справи встановлено, що громадянин США Флетчер у період з 2007 року по листопад 2008 року заволодів шляхом обману та зловживання довірою грошовими коштами громадян України.

Зокрема, восени 2006 року Флетчер, перебуваючи на території України, з метою заволодіння шляхом обману та зловживання довірою грошовими коштами громадян України, у жовтні 2006 року створив товариство з обмеженою відповідальністю «Глобальна система тренінгів», у якому він виступив співзасновником. Основним видом діяльності даного товариства було проведення семінарів із громадянами України, на яких Флетчер, зловживаючи довірою присутніх громадян, повідомляв їм завідомо неправдиву інформацію про те, що він має можливість шляхом отримання від громадян України грошових коштів вигідно їх вкладати, за умови повернення, в різноманітні інвестиційні проекти на території України та виплачувати великі відсотки за рахунок прибутків від цих проектів. На виконання вищезазначеного злочинного плану громадянин Флетчер у період з 2007 року по листопад 2008 року отримав від введених в оману громадян України грошові кошти під приводом інвестування їх в різноманітні проекти, оформлюючи це укладанням договорів позики та договорів спільної діяльності. Отримані грошові кошти Флетчер, в порушення умов вказаних договорів, не повернув. На даний час встановлено суму грошових коштів, якими заволоділа зазначена особа, на загальну суму 3 046 688 гривень, що належали дванадцяти громадянам.

На момент реєстрації (19.10.2006) засновниками ТОВ «Глобальна система тренінгів» були: громадянин США Флетчер з часткою у статутному фонді 80%, громадянка України Д. (дружина Флетчера) з часткою у статутному фонді 10%, громадянин України В. з часткою у статутному фонді 5% (призначений генеральним директором товариства) та громадянка України З. із часткою у статутному фонді 5% (дружина згаданого гендиректора). Рахунок товариства був відкритий в одному із банків в місті Києві.

Діяльність товариства зводилась до проведення тренінгів, які зазвичай проводились у нічний час, під час яких Флетчер, який видавав себе за успішного мільйонера, розповідав про різноманітні інвестиційні проекти, за рахунок яких можливо збагатитись, і роз'яснював, що чим більше коштів буде інвестовано - тим більший прибуток буде отриманий. Під час проведення тренінгів зі слухачами укладались (як самим Флетчером, так і іншими працівниками товариства) договори позики та спільної діяльності під обіцянку виплати від 20 до 300% річних і отримувались кошти готівкою під розписки, а в деяких випадках - по прибуткових касових ордерах. За наявними даними, у ТОВ «Глобальна система тренінгів» діяли представництва в деяких обласних центрах та великих містах України.

23.11.2008 у місті Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» та СБУ проведено затримання громадянина США Флетчера. Проводяться заходи щодо встановлення осіб, яким його діями завдано шкоду, та місцезнаходження коштів, які отримані шляхом шахрайства. Крім громадянина США Флетчера затримано ще п’ятьох осіб, у т.ч. двох громадян іншої країни.

 

ДЗГ та МД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Китай | Владелец рынка стройматериалов в Циндао, купивший за 1 900 000 юаней ($289,123) годовалый Lamborghini Gallardo, остался очень недоволен его качеством через месяц двигатель суперкара стал работать с перебоями. Попытки добиться решения проблемы от представительства компании-производителя ни к чему не привели. Тогда хозяин автомобиля нанял несколько желающих поразвлечься и они расколотили машину на глазах у собравшейся публики.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: