ТЕМА

Ющенко заборонив Огризку лаяти Росію?

03 декабря 2008 | 10:28

Від учорашнього дня в Україні існує посада спеціального представника по розвитку взаємин з Російською Федерацією. Указом Президента Віктора Ющенка на цей пост призначений теперішній посол України в Росії Костянтин Грищенко, якого Глава держави наділив правом вести переговори з російськими чиновниками в обхід українського МЗС.


Ініціатором підписання даних указів є Костянтин Грищенко, який переконав Президента у необхідності змінити тональність міждержавного діалогу з Росією.

«Останнім часом Київ і Москва постійно обмінювалися жорсткими заявами, причому з нашої сторони виступав навіть не голова МЗС (Володимир Огризко – ред.), а співробітники прес-служби міністерства, які висловлювали офіційні претензії в адресу перших осіб Росії – президента і прем'єра. Це не допомагало розвитку взаємин з РФ», - пояснив співбесідник видання, інформований про мотиви ухвалення рішення Президентом.

Для того, щоб у Кремлі відмітили і оцінили зміни, що відбулися, в Секретаріаті Президента влаштували публічну презентацію указів, організувавши прес-конференцію Раїси Богатирьової, Костянтина Грищенка і заступника голови СП, що займається зовнішньополітичною діяльністю, Андрія Гончарука.

Тим часом джерела в МЗС звертають увагу на те, що в указі Президента Грищенку надано «право вести переговори державного рівня щодо всього комплексу українсько-російських взаємин».

«Як правило, посли не ведуть переговори, а тільки готують грунт для їх проведення. Тепер вирішили інакше – Грищенко вповноважений особисто вести переговори на будь-якому рівні, аж до президента Росії. За моїми відомостями, у день підписання указу (1 грудня – ред.) Костянтин Іванович (Грищенко – ред.) вже отримав від Президента директиви на переговори з ряду питань, які проводитимуться в обхід МЗС», - стверджує співрозмовник видання.

У апараті РНБО теж вважають, що призначення Костянтина Грищенка головним парламентерем з Москвою є найважливішою складовою реформування українсько-російських відносин. «Наш МЗС і особисто міністр Володимир Огризко викликають вкрай негативну реакцію російських колег, і нам вже не раз про це заявляли. Тепер Костянтин Грищенко зможе говорити російським парламентерям: мовляв, забудемо про МЗС, забудемо старі образи, я представляю особисто президента, а президент дуже хоче поліпшити взаємини з Росією», - пояснив співрозмовник видання, запевнивши, що «надалі журналісти не почують від представників МЗС таких різких заяв, як раніше».

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Чили, остров Чилое. Здесь самые большие отливы в мире.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: