ТЕМА

Міліція почала "пресувати" чорний ринок валюти

06 декабря 2008 | 14:42


Міліція упродовж двох останніх тижнів виявила понад півтори тисячі фактів незаконних операцій з валютою

 

Підрозділами органів внутрішніх справ вживаються заходи щодо протидії правопорушенням, пов'язаним із здійсненням незаконного обміну валют. А упродовж двох останніх тижнів проводилася цільова операція з декриміналізації зазначеної сфери діяльності та зменшення негативного впливу на формування валютного курсу гривні.

У результаті вжитих заходів (з 22 листопада по 5 грудня) виявлено 1505 фактів незаконних операцій з валютою, за якими відносно правопорушників складено 1564 адміністративні протоколи за ст. 162 КУпАП України (за 9 місяців поточного року — 422 протоколи). Під час документування правопорушень вилучено коштів на загальну суму 381,8 тис. дол. США, 43,8 тис. євро та 1,9 мли. грн.

До суду направлено 1293 протоколи, з яких розглянуто 416, накладено штрафів на загальну суму близько 62,8 тис. гри., конфісковано 9,1 тис. дол. США та 50,1 тис.грн.

Під час проведених заходів порушено 26 кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ст. 199 КК України та 5 - за ст. 190 КК України («Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї» та «Шахрайство»).

Так, за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області слідчим відділом Христинівського РВ порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України відносно двох громадян, які 25 листопада на ринку с. Орадівка Христинівського р-ну збули 4 підроблені купюри номіналом 500 грн. Згідно з висновком експерта, зазначені купюри виготовлені за допомогою копіювально-множильної техніки струменевим друком. Реалізатори фальшивок затримані в порядку ст. 115 КПК України.

У Донецькій області слідчим відділом Ясиноватського МУ ГУ МВС України в Донецькій області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 199 КК України, відносно двох громадян, які займалися виготовленням купюр у квартирі одного з фальшивомонетників, після чого збували їх на місцевому ринку. Під час обшуку вилучено комп'ютерну та копіювально-множильну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені гроші, а також 9 купюр номіналом 20 грн. і 3 — номіналом 50 грн. Згідно з висновком експерта, зазначені вище купюри виготовлені за допомогою вилученої техніки. Зловмисників арештовано згідно з рішенням суду, наразі вони перебувають під вартою.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

Хлопцы, гей!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: