ТЕМА

Ющенко взявся за гральний бізнес

08 декабря 2008 | 14:44

Глава держави вказує Кабінетові Міністрів на недосконалість чинної нормативно-правової бази регулювання грального бізнесу в Україні.



Зокрема, досі не вирішеним залишається питання щодо переведення суб'єктів підприємницької діяльності на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, яке мало бути здійснене до 31 січня 2006 року. «Відповідний контроль за діяльністю операторів грального бізнесу з боку Державної податкової адміністрації України на сьогодні є вкрай незадовільним, а передбачені чинним законодавством фінансові санкції за порушення у цій сфері не застосовуються», - наголошує Глава держави.
За оцінками Рахункової палати України, за умови охоплення ліцензуванням усіх суб'єктів підприємницької діяльності, що діють у сфері організації і проведення азартних ігор, та запровадження реєстраторів розрахункових операцій до Державного бюджету України додатково може бути залучено понад 4 млрд. гривень.
«З огляду на викладене прошу невідкладно вжити необхідних заходів для завершення переведення суб'єктів підприємницької діяльності з надання послуг у сфері грального бізнесу на облік розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та забезпечити організацію і проведення перевірок додержання суб'єктами підприємницької діяльності ліцензійних умов провадження організації діяльності з проведення азартних ігор, організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів, наявності торгових патентів з надання послуг у сфері грального бізнесу», - йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка.
Про результати Прем'єр-міністр має поінформувати Президента особисто.
Недосконалість чинної нормативно-правової бази регулювання грального бізнесу в Україні та відсутність дієвого контролю з боку держави за діяльністю у цій сфері призводить до суттєвих економічних, моральних та інших негативних наслідків для суспільства. Про це йдеться у листі Президента України Віктора Ющенка на ім'я Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
http://www.president.gov.ua/news/12292.html

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Кирилл Привезенцев

архитектурные формы

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: