ТЕМА

Зони України: поскаржився в газету - отримаєш по мордам

12 декабря 2008 | 20:11

можливе масове незаконне побиття заарештованих в Знамянському ізоляторі тимчасового тримання УМВС України в Кіровоградській області.


Вінницька правозахисна група із неанонімних джерел отримала надзвичайно тривожну інформацію про масове побиття зарештованих та підсудних, які утримувалися в Знамянському ІТТ УМВС України у Кіровоградській області.
За нашою інформацією в ніч з 8 го на 9 грудня 2008 року співробітниками райвідділу міліції за безпосередньої участі старших офіцерів цього райвідділу було по-звірячому побито групу осіб, що утримувалися в ІТТ, за непідтвердженою інформацією в побитті приймав участь підрозділ «Беркут», який було спеціально викликано для участі в каральній акції.
Після акції залякування за медичною допомогою звернулося сім заарештованих, двох – з яких: чоловіка з ініціалами МРА 1980 р.н. та МВМ 1961 р.н. було шпиталізовано до місцевої лікарні із переломами кісток обличчя, ребер, черпно-мозковою травмою та іншими тілесними ушкодженнями.
Нашу особливу тривогу викликає той факт, що указані особи були персонажами публікацій в газеті «Правда України» про системні грубі порушення їхніх прав на етапі досудового слідства щодо злочинів, скоєння яких інкримінується цим особам. Ми вбачаємо в побитті засуджених намагання тиску на жертв порушень прав людини. Ми встановили, що про цей випадок відомо не лише усьому керівництву Кіровоградської обласної прокуратури, але також і Помічнику Міністра відділу регіонального контролю Управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ Апарату Міністра МВС України в Кіровоградській області Жучені Віктору. Семеновичу (тел. Роб. тел.: 8(0522)32 30 40; Моб.тел.: 80675212712; Моб.тел.:80675205658; e-mail: [email protected] ). Пан Жученя за нашою інформацією особисто виїздив на місце можливого злочину, проте не поспішає інформувати суспільство про хід і результати перевірки. Враховуючи системне небажання і активний спротив системи МВС чинити ефективний спротив катуванням, не довіряючи прокуратурі України, яка перебуває в складі організованого угрупування «Українські Правоохоронні Органи», ми звертаємося до Уповноваженого ВР України з прав людини з проханням відкрити провадження за повідомленнями про незаконне насильство над заарештованими в Знамянському ІТТ Кіровоградської області. Ми також звертаємося до журналістів із проханням вимагати зустрічі із заарештованими, ми очікуємо від Громадської Ради з дотримання прав людини в діяльності УМВС України в Кіровоградській області ініціювання громадського розслідування повідомлення про порушення прав людини та інформування суспільства про його результати.
Координатор Вінницької Правозахисної Групи
Дмитро Гройсман


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: