ТЕМА

На Лук"янівці - акція проти зведення будинку на дитячому майданчику

18 декабря 2008 | 18:14


20 грудня о 14.00 за адресою вул. Лук'янівська, 77 відбудеться акція проти будівництва висотного житлового будинку на місці дитячого майданчика. Акція пройде у формі яскравого театралізованого дійства на честь Дня Святого Миколая та проходить під гаслом «Подаруйте дітям казку» . На подію запрошені представники адміністрації та забудовника – фірми «Доріс», деякі з яких уже підтвердили свою участь у події.
Головна мета акції – вкотре привернути увагу до проблеми знищення дитячих майданчиків через забудову . Фінансова криза призупинила безпосередні будівельні роботи, проте очевидно, що забудовники не готові втрачати землю, тому продовжують вести війни на юридичних фронтах. Так, у серпні з'явилось рішення районного суду про заборону Київміськраді приймати будь-які рішення щодо цього майданчика (!!!). Пізніше забудовник до суду у Харківській області (тому що там була зареєстрована одна з фірм, котра планувала вести будівельні роботи на майданчику на Лук' янівській, 77 ). Суд не прийняв справу до розгляду, проте немає жодних гарантій, що забудовник не придумає іншу схему захоплення майданчика через суд.
Водночас, міська та районна влада продовжує роздавати обіцянки щодо зупинення будівництва на даному майданчику, залишаючи при цьому людей сам на сам з забудовником в судах. Саме тому місцеві мешканці звернулись до районної та міської адміністрації з проханням надати забудовникові альтернативний майданчик для будівництва. Районна влада звернулась з таким самим проханням до міської влади. Проте наразі далі процес не рухається.
Для того, щоб вкотре нагадати владі про необхідність виконання даних виборцям обіцянок, місцеві мешканці проводять акцію, на яку також запрошені представники інших ініціативних груп, що борються проти знищення будівельних майданчиків по всьому Києву.
Заморожені забудовні конфлікти тривають. Влада роздала обіцянки і тепер настав час їх виконувати. Проте влада тільки продовжує робити голосні, заяви подібно до обіцянок увімкнути гарячу воду у будинках киян, проте проблеми від цього не вирішуються.
******************************************************************************************************
Ділянка, на якій планується будівництво, входить до прибудинкової території ЖБК, на ній знаходиться дитячий майданчик. Мешканцям, котрі неодноразово зверталися до різних інстанцій з вимогами зупинити будівництво, в «Інституті Генплану» підтвердили, що ця територія відведена під рекреаційну зону і на ній не може вестися житлове будівництво. Детальний план території Шевченківського району підтверджує законність розташування там дитячого майданчика. Під час попередніх акцій протесту від агресивних дій охоронців будівельного майданчику постраждали мешканці прилеглих будинків та активісти громадянської ініціативи «Збережи старий Київ».


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: