ТЕМА

Черновецький здає Пейзажну алею Губському?

22 декабря 2008 | 14:01

Завтра, 23 грудня о 15.00 в Київському міському апеляційному суді за адресою Солом''янська площа, 1 відбудеться повторний розгляд справи щодо будівництва житлового будинку на перетині Десятинного провулку та Пейзажної алеї.


Справа щодо одного з найбільш скандальних будівництв у Києві досі не завершена. Нагадаємо, що перед виборами міського голови цього року Леонід Черновецький урочисто дав обіцянку закрити будівництво. Міською радою було прийняте рішення про скасування землевідводу. Мешканці прилеглих будинків спільно з громадською ініціативою "Збережи старий Київ" добилися права представляти інтереси міськради у суді адвокатові Марині Соловйовій - для того, щоб бути певними, що у процесі судового розгляду міська влада раптово не відмовиться від свого рішення.

Проте 21 жовтня Олесь Довгий підписав розпорядження про скасування виданої Марині Соловйовій довіреності - під приводом "неналежного представництва інтересів Київської міської ради у судах" щодо будівництва на Пейзажній алеї. Зважаючи на те, що громада Києва була задоволена діями адвоката, очевидним є факт - інтереси киян абсолютно не збігаються з інтересами міськради.

Про відкликання довіреності Марина Соловйова дізналась на засіданні суду від третьої сторони у суді – МЗС. Тобто, міська влада не вважала за необхідне навіть повідомити адвоката про те, що вона більше не є представником Київради в суді.
Розгляд справи у жовтні не відбувся, оскільки не з'явився представник міської ради. Тому суд було перенесено на 23 грудня. Місцеві мешканці та громадянська ініціатива "Збережи старий Київ" впевнені, що таким чином влада просто намагається затягнути процес і відволікти від нього увагу, щоб потім непомітно відмовитись від свого рішення у судовому порядку.
Таким чином, на фоні останніх подій у Києві, які і без того доводять повну неспроможність команди нинішнього мера керувати містом на благо киян, справа щодо Пейзажки ще раз доведить, що мета захисту мешканців міста та їх інтересів і не є пріоритетом мера та його помічників. Цікаво, що і забудовник, котрий за наявною інформацією близький до команди депутата від БЮТ Богдана Губського, не зупиняється попри економічну кризу та нещодавню справу щодо затримання близьких до нього людей через махінації з землею у Київській області. Таким чином, дерибан триває, нехай і трохи сповільненішими темпами.
Тільки постійна увага з боку журналістів та громадськості може допомогти вирішити питання на користь киян. І це може стати прикладом того, яким чином домагатися поваги до прав громадян з боку влади та бізнесу.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Співробітники міліції стежать за порядком під час проведення мітингу з нагоди 193-ї річниці з дня народження поета Т.Шевченка, в Києві в пятницю, 9 березня 2007 р. Цього дня представники УНА-УНСО та інші учасники акції перекрили прохід і не дали можливості прогресивним соціалістам, комуністам і соціалістам покласти квіти до пам'ятника Кобзарю . Співробітники міліції не допустили серйозних зіткнень між опонентами. Фото Олександра Синиці

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: