ТЕМА

Правозахисники вимогають скасувати обмеження на передачі ув"язненим

19 января 2009 | 09:29

Вінницька правозахисна група закликає негайно скасувати усі обмеження на періодичність та обсяг посилок (передач), які можуть отримувати українські вязні.


 


Вінницька правозахисна група в своїх листах до Прем‘єр-Міністра України, Уповноваженого ВР України з прав людини, Голови та членів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин ВР України просить звернути увагу на небезпечну ситуацію, що складається в установах кримінально-виконавчої системи України у зв‘язку із набуттям чинності ЗУ «Про державний бюджет України на 2009 рік».
 
Норми зазначеного Закону не передбачають скасування будь-яких обмежень на періодичність отримання та обсяг посилок (передач), бандеролей особами, які відбувають покарання у виправних колоніях чи утримуються у слідчих ізоляторах. Раніше обмеження на періодичність та обсяг передач були скасовані приписами ЗУ «Про державний бюджет України на 2008 рік» , а після визнання неконституційними деяких положень бюджету-2008, відповідно до рішення Конституційного суду України №10рп/2008 від 22.05.2008, Постановою Кабінету Міністрів України №530 від 28.05.2008 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян» (п.13) обмеження на періодичність та обсяг посилок (передач), що утримуються в‘язнями було скасовано. Хоча вказана Постанова КМУ є чинною і час її дії на майбутнє не обмежений, відразу після набуття чинності ЗУ «Про державний бюджет України на 2009 рік» установи Державної кримінально-виконавчої служби почали повідомляти про відновлення обмежень на періодичність та обсяг передач для засуджених (ув‘язнених).
В умовах економічної кризи, а також враховуючи практично повну відсутність ефективного цивільного контролю за дотриманням прав засуджених та ув‘язнених в Україні, відновлення обмежень на отримання передач різко погіршить рівень соціальної захищеності цієї категорії громадян України, що на фоні галопуючої епідемії туберкульозу, поганих соціально-побутових умов в великій кількості пенітенціарних установ, призведе до зростання рівня захворюваності та смертності серед засуджених осіб.
 
Вінницька правозахисна група просить від уряду України негайно підтвердити чинність Постанови №503 від 28.05.2008 року щодо зняття обмежень на періодичність та обсяг передач ув‘язненим, ми просимо народних депутатів України невідкладно ініціювати ухвалення відповідних змін до Кримінально-виконавчого Кодексу України.
 
Координатор Вінницької правозахисної групи
Дмитро Гройсман


комментарии [1]

19.01.2009 15:40     жджд Гройсман ну ты же правозащитник!!!!! Йопт как Постанова КМУ может отменить или приостановить действие Закона?????????? Чушь собачья.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Если бы Библия была комиксом...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: