ТЕМА

УБОЗ з"ясував: в Севастополі теж беруть хабарі

23 января 2009 | 18:34


Севастопольський чиновник «погорів» на хабарі з торговців мандаринами

 

Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в м. Севастополі затримали на місці злочину - під час одержання хабара - керівника державної інспекції з карантину рослин міста Севастополь.

59-річний  чоловік мав представницьку зовнішність, яку вдало доповнювала форма - зелений кітель вінчали генеральські погони. У компетенцію очолюваної їм організації входило проведення фітосанітарного контролю й видача висновку фітосанітарної експертизи на продукцію рослинного походження. З підприємців, які зверталися за відповідними документами, начальник інспекції вимагав хабарі за сприяння й прискорення процедури. Розмір незаконної винагороди залежно від виду продукції коливався від 1000 до 5000 доларів США.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в м. Севастополі полковник міліції В'ячеслав Сінченко, інформація про протиправну діяльність чиновника надійшла до УБОЗ наприкінці минулого року. Працівники УБОЗ провели низку оперативно-розшукових заходів, фіналом яких стала операція із затримання хабарника.

До начальника інспекції звернувся севастопольський підприємець. Йому потрібно було провести експертизу великої партії цитрусових, завезених через границю. Чиновник поставив свої умови й призначив строк передачі грошей. При одержанні хабара в сумі 2000 доларів США начальника в його службовому кабінеті затримали працівники УБОЗ. У ході обшуку у затриманого вилучені речові докази - гроші, отримані в якості хабара.

За матеріалами УБОЗ прокуратурою м. Севастополя порушена кримінальна справа по ч.2 ст.368 (хабарництво) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк  до 10 років з конфіскацією майна й позбавленням права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-офіцер УБОЗ УМВС України в м. Севастополі



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Президент Федерации футбола Украины (ФФУ) Григорий Суркис заявил на пресс-конференции,что украинская сборная получила за участие в ЧМФ 8 миллионов долларов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: