ТЕМА

Бердичівські судді судитимуться з Україною

27 января 2009 | 12:23

Внаслідок незабезпечення виконання в Україні вимог ст. 44 Закону України Про статус суддів щодо нарахування та виплати заробітної плати громадянам України суддям Бердичівського міськрайонного суду, останні вимушені були відстоювати свої права в судовому порядку. Загальна кількість позивачів у справі 12 громадян України - суддів Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.


 

Відповідно до постанови Корольовського районного суду міста Житомира від 25.01.2007 року та ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 30.10.2007 року, задоволено позовні вимоги вказаних громадян про стягнення на їх користь недовиплаченої заробітної плати за 1995-2005 роки.
Незважаючи на задоволення судами двох інстанцій адміністративного позову вказаних суддів України, вже протягом майже 3-х місяців після отримання відповідних виконавчих листів Відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, цим уповноваженим органом виконавчої влади не лише не відкрито виконавче провадження, а й не надаються відповіді на письмові звернення суддів України щодо підстав такої бездіяльності.
Разом з тим функціонування судової системи потребує висококваліфікованих фахівців, політично нейтральних, захищених законом, забезпечених соціальними гарантіями, які діють на підставі закону, неупереджених, чесних та відкритих. За таких обставин ситуація, що утворилась внаслідок незабезпечення державою соціальних гарантій суддів, є демотивуючим чинником у виконанні останніми своїх професійних обов’язків та потребує привернення уваги та негайного втручання суспільства і держави.

ТЕМА



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

В Нигерии - кампания по уничтожению пива - в обеспечение запрета шариата на употребление алкоголя в северном штате Кано.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: