ТЕМА

Григорій Омельченко нагадав Європі про справу Гонгадзе, про Кучму та Литвина

27 января 2009 | 18:56

Народний депутат України, член БЮТ Григорій ОМЕЛЬЧЕНКО хоче створити нову тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та інших резонансних злочинів. Як передає власний кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні, виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в Страсбурзі під час обговорення проекту резолюції Сабіни ЛОЙТХОЙЗЕР-ШНАРРЕНБЕРГЕР.


“Розслідування злочинів, нібито скоєних високопосадовцями протягом правління КУЧМИ в Україні, – справа Гонгадзе, як знаковий приклад. Коли я повернуся в Україну, я поставлю питання про створення нової комісії в парламенті”, - сказав він.
У своїй доповіді Г.ОМЕЛЬЧЕНКО також звернувся до російських колег з проханням сприяти тому, щоб Генеральна прокуратура України могла допитати 5 підозрюваних, двоє з яких є громадянами України, і які зараз перебувають на території Російської Федерації.
Депутат також повідомив про результати роботи парламентської ТСК з розслідування справи Г.Гонгадзе від 2006 року. За словами Г.ОМЕЛЬЧЕНКА, комісія дійшла висновків, що замовником вбивства журналіста був екс-Президент країни Леонід КУЧМА, а організатором – колишній голова Адміністрації Президента України Володимир ЛИТВИН.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Американский писатель и поэт Чарльз Буковски распивает спиртные напитки в ходе передачи Апостроф на французском ТВ. photos by Sophie Bassouls

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: