ТЕМА

УБОЗ Київщини затримав лідера ОЗУ, що викрало понад 20 млн. гривень з бюджету

28 января 2009 | 12:07

"Темі" стало відомо прізвище затриманого. Це колишній бандит, а нині - 37-річний підприємець Бойко (прохання не плутати з екс-керівником "Нафтогазу").


За даними прес-служби УБОЗ, затриманий раніше притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки, розбій та пограбування і належав до колись потужного злочинного угруповання "Татарина". Після знешкодження ОЗУ, Б. створив власну злочинну організацію і починаючи з 2000 року займався розкраданням з держбюджету та легалізацією коштів отриманих злочинним шляхом.

     За даними оперативників УБОЗ Київщини, до злочинної організації, що діяла на території Луганської, Київської, Одеської, Хмельницької областей та столиці входило 16 осіб. Зокрема, посадовці контролюючих органів Києва та керівники 3 комерційних банків столиці та Чернігова. У своїй діяльності зловмисники використовували рахунки як фіктивних, так і 20 діючих підприємств, зокрема, машинобудування та харчової промисловості. Загалом з 2000 року вони «відмили» понад 1 мільярд гривень.

     Наприкінці минулого року за матеріалами УБОЗ ГУМВС України в Київській області було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України за фактом привласнення та розтрати понад 20 мільйонів гривень з держбюджету.  29 січня об 11.00 Шевченківський районний суд Києва вирішуватиме питання обрання міри запобіжного заходу затриманому лідерові злочинної організації. Правоохоронці наполягають на його утриманні під вартою.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: