ТЕМА

Затримано «ювелірних» грабіжників

04 февраля 2009 | 12:56



Пограбування ювелірного магазину у Білій Церкві, яке сталося напередодні цьогорічного Різдва, проходило за «класичною» злочинною схемою. Невідомі, зайшовши до приміщення, почали погрожувати продавцю застосуванням фізичного насильства. На підтвердження своїх намірів вони розмахували предметом, схожим на пістолет. Зловмисники відібрали у 23-річної продавщиці ювелірні вироби на загальну суму 70 тис. гривень, а також прихопили її мобільний телефон. Саме так описала ситуацію потерпіла працівникам міліції, які оперативно прибули на місце події.

Щойно отримавши повідомлення про скоєння злочину, міліція вжила всіх заходів для пошуку та затримання зухвалих нападників. За фактом вчинення грабежу Білоцерківським міськвідділом ГУМВС України в Київській області було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст. 186 Кримінального кодексу України. Для пошуку свідків та очевидців злочину керівництвом Головного управління організовано звернення до місцевого населення.

Під час перевірки інформації про можливу причетність до скоєння цього злочину робітників за наймом, які працюють у Білій Церкві на будівництві магазину, правоохоронці натрапили на «ниточку», що допомогла їм розплутати увесь злочинний клубок. Було встановлено, що до скоєння злочину причетний 26-річний житель Львівщини, який тимчасово мешкав у Києві у найманій квартирі. Чоловік раніше вже був судимий за ч.2 ст.187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб ) Кримінального кодексу України. І цього разу нападник діяв не один.

У результаті професійних дій та вміло проведених оперативно розшукових заходів у Києві міліцією було затримано в тимчасовому помешканні підозрюваного трьох співучасників злочину – раніше судимих жителів Львівської області, які ніде не працюють. Під час проведення обшуку в квартирі вилучено два мобільні телефони, пневматичний пістолет, інші знаряддя для скоєння злочину.

Наразі всі четверо учасників злочинної групи заарештовано, їм пред‘явлено обвинувачення. Однак в ході розслідування «послужний список» злочинців значно зріс. Чоловіки обгрунтовано підозрюються у вчинення чотирьох грабежів громадян у Білій Церкві, крадіжці з ювелірного магазину в місті Сквира. Продовжується активна робота із документування злочинних їй затриманих та встановлення їхньої причетності до вчинення інших нерозкритих злочинів.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

фанатки "Пикника"

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: