ТЕМА

Валютні міняли вийшли на вулиці. А за ними прийшла міліція

04 февраля 2009 | 13:34

За два місяці працівники міліції викрили 2500 фактів незаконних обмінних операцій з валютою.


Підрозділами органів внутрішніх справ завершено двомісячні заходи щодо протидії правопорушенням, пов’язаним із здійсненням незаконного обміну валют. Цільова операція розпочалася в листопаді та була спрямована на декриміналізацію зазначеної сфери діяльності. Як результат, за цей період на території України було виявлено 2500 фактів незаконних обмінних операцій з валютою. За скоєння правопорушення, передбаченого ст. 162 КУпАП України, до адміністративної відповідальності притягнуто 2532 осіб. Для порівняння: за 9 місяців 2008 року було складено всього 422 протоколи. У правопорушників вилучено коштів на загальну суму 498,7 тисяч доларів США, 79,1 тисячі євро та 2,5 мільйона гривень.

 До суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством направлено 2281 протокол, з яких половину вже розглянуто. Накладено адміністративних стягнень у вигляді штрафів на загальну суму понад 191,7 тисячі гривень.

 Із загальної кількості притягнутих до адміністративної відповідальності правопорушників у 342 осіб конфісковано валютні цінності, а саме 22,1 тисячі доларів США; 6,3 тисячі євро та 160, 2 тисячі гривень.

Однак з огляду на значні суми конфіскованих коштів накладення на правопорушників штрафів носить більше символічний характер, адже розмір штрафу не перевищує 44 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 748 гривень.

Результати розгляду судами адміністративних матеріалів свідчать, що, не зважаючи на значну суспільну небезпеку правопорушень зазначеної категорії, працівниками судових установ в переважній більшості використовують попереджувальні (профілактичні) санкції статті 162 КУпАП України, що значно знижує ефективність вжитих органами внутрішніх справ заходів.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: