ТЕМА

Луценко пообіцяв порядок

06 февраля 2009 | 16:09

Юрій Луценко: «Ми й надалі гарантуємо нормальну ситуацію на вулицях й не дозволимо злочинності безкарно діяти на території України».


МВС здатне не допустити хаосу в нашій країні, як того б хто з криміналітету не хотів, дестабілізації буде поставлено край - у цьому запевнив Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, виступаючи сьогодні перед журналістами підчас засідання колегії МВС України, на якій розглядалися підсумки діяльності органів внутрішніх справ у 2008 році. Юрій Луценко зазначив, що міліція вчасно відреагувала на сигнали про ймовірне погіршення криміногенної ситуації на вулицях наприкінці минулого року й вжила адекватних заходів. Не випадково 2009 рік стане для органів внутрішніх справ роком патрульної служби.

- МВС України  відчувало цю тривогу ще минулого року й зробило все необхідне, аби утримати криміногенну ситуацію й не дозволити криміналу збільшити незаконні дії, - повідомив Юрій Луценко.

Завдяки роботі органів внутрішніх справ упродовж грудня минулого року та січня нинішнього у посиленому варіанті вдалося  не допустити погіршення ситуації, зупинити негативні тенденції ще до їх поширення. Більше того, порівняно з попереднім 2007 роком у минулому спостерігається зниження рівня тяжких та особливо тяжких злочинів, зокрема, вбивств, нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі із смертельними наслідками, грабежів, розбоїв, незаконних заволодінь транспортними засобами.  

- Це колосальна робота міліції громадської безпеки, дільничного, патруля, інспектора, бійця Внутрішніх військ, - наголосив Міністр. - Однак збільшилася кількість крадіжок на вулицях - це об’єктивна ситуація. Ми всі розуміємо, що багато  людей потерпає від економічної кризи, що й підштовхує на кримінальний шлях. У цій ситуації міліція цього року буде мати  надзвичайно складні завдання. Вже упродовж двох місяців міліцію переведено на особливий режим несення служби, на 30 відсотків більше  правоохоронців виведено  на вулиці. Саме це  дозволило збити деякі симптоми погіршення ситуації в окремих регіонах країни,  в першу  чергу це Донбас, Київ, Львів, Харків. Ми зуміли утримати ситуацію  в руках  і, не зважаючи на надзвичайно важкий бюджет МВС, ми й надалі гарантуємо нормальну ситуацію на вулицях  й не дозволимо  злочинності безкарно діяти на території України.

Коментуючи тезу, що 2009 рік стане роком патрульної служби, Міністр зазначив:  

- Всі наші резерви - кадрові, матеріально-технічні, фінансові - будуть спрямовані на активізацію роботи дільничних, патрульних, інспектора ДАІ, бійців Внутрішніх військ, - підкреслив Юрій Луценко. - Саме ці складові забезпечать нормальне життя українців на території держави. Звичайно, ми не зможемо зупинити вуличну злочинність, але кількість притягнутих до відповідальності вбивць, грабіжників, розбійників минулого року свідчить про те, що міліція зберігає професійне ядро, яке здатне забезпечити вимоги Закону.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Кирилл Привезенцев

Хоровое пение

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: