ТЕМА

Мера Ніжина, підозрбваного у хабарі, надалі триматимуть за гратами

13 февраля 2009 | 11:08

Суд продовжив терміна тримання під вартою мера, підозрюваного в отриманні хабарів на 60 тисяч доларів


Нагадаємо, що у грудні минулого року на Чернігівщині співробітниками відділу боротьби з хабарництвом Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України спільно з працівниками Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України було затримано «на гарячому» у м. Ніжин, в службовому автомобілі згаданого міського голову. Зловмисник, зловживаючи службовим становищем, з корисливих мотивів, вимагав та отримав хабара в розмірі 20 тис. доларів США від представника столичного товариства з обмеженою відповідальністю за надання дозволу на приватизацію нежитлового приміщення (банно-оздоровчого комплексу). Під час проведення оперативно-розшукових заходів також затримано двох посередників, через яких голова міськради вимагав та отримав хабара - директора державного комунального підприємства та керуючого місцевої філії комерційного банку (родич голови міськради).

Під час огляду місця події, в службовому автомобілі вимагача в боковій ніші дверцят з правої сторони, де перебував безпосередньо вимагач, було виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 19 тис. 500 доларів США. У ході зовнішнього огляду у затриманого виявлено та вилучено додатково грошові кошти в сумі 3 тис. 250 грн. Співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю під час документування злочинної діяльності додатково зафіксовано отримання посадовцем перших двох частин хабара на суму 15 тис. доларів США та 25 тис. доларів США. Всього задокументовано отримання ним хабарів на загальну суму 60 тис. доларів США.

За зібраними співробітниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю матеріалами Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 368 Кримінального кодексу України. Усі троє правопорушників затримані в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Рішенням Печерського районного суду стосовно двох з них було обрано запобіжний захід – тримання під вартою, а 12 лютого цього року продовжив термін їх арешту ще на два місяці.

 

Андрій Лис

Департамент Державної служби боротьби

з економічною злочинністю МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

11 июня 2012 года, Киев, пр.Леси Украинки. Этот шведский фанат что-то предчувствовал еще за два часа до матча...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: