ТЕМА

На Волині викрито нелегальний спиртзавод

13 февраля 2009 | 11:13

Оперативниками ліквідовано організований канал незаконного надходження і збуту на території області крупної партії спирту етилового, виготовленого за тіньовими схемами без сплати до бюджету акцизного збору на одному з підприємств легальному виробнику спирту. Як зясували працівники ДСБЕЗ, спирт завозився у складські приміщення у передмісті Луцька вантажівкою, в середину напівпричепа якої була вмонтована металева цистерна ємністю 35 м. куб., куди й наповнявся спирт. Вартість однієї такої партії нелегально поставленого спирту оцінювалася в півмільйона гривень.


 

Працівниками ДСБЕЗ встановлена також розгалужена мережа розповсюдження члена злочинної групи спирту приватним підприємцям обласного центру, міст Володимир-Волинського та Ковеля, а також на Львівський регіон для нелегального виготовлення з нього та реалізації горілки. Перевозився спирт вантажними мікроавтобусами у пластмасових бочках ємністю 220 літрів кожна.

Наразі за зібраними матеріалами порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Учасників злочинної групи затримано. Як встановлено - один із них розшукується правоохоронцями Російської Федерації за вчинення розбою. У зловмисників вилучено чотири автомашини, якими перевозився спирт, близько сотні порожніх бочок, електронасоси, пломбіратори, понад 20 тис. літрів спирту. За попередніми даними, внаслідок протиправної діяльності правопорушників державному бюджету завдано збитків на кілька мільйонів гривень лише від несплати акцизного збору, інших обов’язкових платежів.

 Андрій Лис, Департамент Державної служби боротьби
з економічною злочинністю МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Мик Джегер

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: