ТЕМА

Посадовець пожежної служби «погорів» на хабарях

14 февраля 2009 | 11:19

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області спільно з підрозділом відомчого контролю Міністерства з надзвичайних ситуацій України викрили злочинну групу з корумпованими звязками в органах державного пожежного нагляду. На рахунку зловмисників майже 50 фактів вимагання та отримання хабарів на загальну суму 240 тисяч гривень. Про це повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Едуард Федосов.


У результаті спецоперації ліквідовано злочинну схему хабарництва, котру розробив заступник начальника одного з райуправлінь ГУ МНС України в Житомирській області. Для здійснення злочинної діяльності чиновник залучив директора ТОВ, що спеціалізується на послугах у сфері протипожежного захисту. З метою отримання хабарів за прихованою схемою чиновник лобіював інтереси цієї фірми. Комерсанти, в свою чергу, надавали послуги клієнтам за завищеними в декілька разів цінами, а також змушували їх підписувати фіктивні акти виконаних робіт.

Окрім цього заступник начальника райуправління ГУ МНС Житомирщини не гребував брати кошти власноруч. Під час передачі чергового хабара у 1500 гривень за сприяння підприємцю у прискореному отриманні документу, а саме дозволу на початок роботи цеху зі збору меблів, посадовця було затримано «на гарячому».

За матеріалами УБОЗ прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України. Невдовзі суд визначить міру запобіжного заходу зловмисникові, затриманому в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального Кодексу України (на три доби).

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



комментарии [1]

15.02.2009 12:15     Олександр Таких фахівців треба частіше виявляти, тому що вони є в кожній області,і притягувати до кримінвльної відповідальності З конфіскацією майна не тільки їхнього, а й майна родини.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

В конце каждого года в одном из городов Бразилии устраиваются национальные спортивные состязания для коренных жителей страны индейцев (Indigenous Nation's Games). В этом году около 600 человек из 29 индейских племен приняли участие в соревнованиях по борьбе, перетягиванию каната, бросанию копья и, конечно, футболу. Фотограф Алекс Альмейда запечатлел юного зрителя соревнований, которые проходят в этом году в Пагагоминосе.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: