ТЕМА

ДУСя витратить мільйони на ремонт «мерседесів» Ющенка

17 февраля 2009 | 10:16

Державне управління справами оголосило ряд тендерів на ремонт і обслуговування своїх автомобілів. Загальна сума витрат відомства, яке займається забезпеченням перших осіб держави, може досягти 6 мільйонів гривень.


З цієї суми на парк представницьких машин Mercedes-Benz Держуправління справами (якому дали прізвисько ДУСя - ред.) витратить 3,5 мільйона гривень. За даними Міністерства економіки, переможцями тендеру по «мерседесах» вже стали фірма «Юніком Авто» (освоїть 2 мільйони гривень - ред.), а також «Автомобільний дім Україна Mercedes- Benz» (1,5 мільйона гривень - ред.). Таку саму суму - 3,5 мільйона гривень - завгоспи президента витратили на ремонт і техобслуговування автомобілів Mercedes-Benz у 2008 році, пише Дело.

Офіційно в Держуправлінні не розкривають чисельності свого автопарку. За оцінками видання, у розпорядженні ДУСі - до 50 автомобілів Mersedes-Benz S-класу і E-класу. Такий висновок можна зробити зі слів директора «Юніком Авто» Андрія Кріштопа.

«Якщо враховувати тільки технічне обслуговування одного автомобіля без необхідності ремонту, то в 50 тисяч гривень (на рік - ред.) можна вкластися», - оцінив він вартість обслуговування одного автомобіля представницького класу. При цьому директор автокомпанії відзначив, що заміна одного амортизатора представницького «мерседеса» може обійтися в 25 тисяч гривень.

Разом з тим Кріштоп відмовився повідомити, скільки автомобілів ДУСі обслуговуватиме його компанія у 2009 році, пославшись на комерційну таємницю. За отриманням цієї інформації директор порадив звернутися в Держуправління справами. Але одержати коментар ДУСі не вдалося.

Шість мільйонів гривень на утримання автопарку робить ДУСю лідером по цій статті витрат серед інших державних структур. Так, минулого року Кабмін витратив на обслуговування, ремонт і запчастини для автомобілів 5,7 мільйона гривень, Верховна Рада - 2,5 мільйона. Для порівняння: у держбюджеті на оздоровлення і відпочинок дітей в оздоровчих таборах Державного управління справами закладено лише близько 2,5 мільйона гривень.

FORPOST



комментарии [1]

17.02.2009 16:15     Виборець Слів нема, одні ..... Вішать цих скотів. Нам пропонують затягти паски, це їм треба на шиї затягти паски. Інакше вони нас "кінчать" своїми апетитами.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Президент Обама общается со совими советниками в Париже около посольства США в Париже 7 июня 2009 года. (Official White House photo by Pete Souza)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: