ТЕМА

Міліця вилучила понад мільйон компакт-дисків

18 февраля 2009 | 17:31

Минулого року працівники міліції зафіксували 985 злочинів, повязаних із порушенням прав інтелектуальної власності.


Працівники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України систематично вживають заходи щодо протидії правопорушенням у сфері інтелектуальної власності. У результаті проведеної роботи в 2008 році виявлено 985 злочинів, які пов'язані з порушенням прав інтелектуальної власності. Серед них – 435 злочинів, пов’язаних з порушенням авторських та суміжних прав, 496 - за фактами незаконного обігу дисків для лазерних систем зчитування, 42 - незаконного використання знаків для товарів і послуг.

Так, працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю припинили діяльність 91-го підпільного цеху, де правопорушники виробляли різноманітну контрафактну продукцію. Серед них – 48 цехів з виробництва „піратської" аудіовізуальної продукції та 43 - з виробництва фальсифікованої продукції з незаконним використанням знаків для товарів і послуг. У результаті цих заходів вилучено 1,1 мільйона примірників аудіовізуальної продукції на загальну суму 19,4 мільйона гривень.

Пріоритетними напрямками роботи МВС є викриття каналів ввезення та розповсюдження на внутрішньому ринку держави контрафактної продукції та, як наслідок, закриття підпільних цехів з її виробництва.

Вже цього року у містах Києві та Харкові оперативники Державної служби боротьби з економічною злочинністю ліквідували кілька каналів ввезення залізничним транспортом з Російської Федерації контрафактних компакт-дисків та розповсюдження їх на внутрішньому ринку держави. У правопорушників вилучено понад 15 тисяч компакт-дисків. Порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 203-1 (зайняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу) КК України.

Іншим пріоритетним напрямком роботи МВС є протидія новим формам вчинення злочинів у сфері інтелектуальної власності - «піратство» в мережі Інтернет та незаконне комерційне використання об'єктів авторського права та суміжних прав.

Наприклад, у Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну діяльність громадянина, який розповсюджував аудіовізуальні твори та фонограми у локальній комп'ютерній мережі з порушенням авторських та суміжних прав правоволодарів. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

 

ДЗГтаМД МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Сameron Davidson

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: