ТЕМА

На Київщині майже золотий пісок

19 февраля 2009 | 11:25

ГУБОЗ взявся за незаконні намиви піску на Київщині



За матеріалами Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого за ч.3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України за фактом незаконного намиву піску в Обухівському районі Київської області в гирлі річки Дніпро. В результаті протиправних дії державі завдано збитків на 5 мільйонів гривень. Якби не своєчасне втручання працівників ГУБОЗ, сума збитків від протиправної діяльності сягала б 14 мільйонів гривень.

Як з’ясувалося під час перевірки, роботи з намиву піску в гирлі Дніпра виконувалися на земельній ділянці площею 27 га в межах Української міськради Обухівського району Київщини без дозволу Дніпровського басейнового управління водних ресурсів. Вказану ділянку було передано  в довгострокову оренду на підставі розпорядження голови Обухівської райдержадміністрації. Наразі ця земля перебуває в суборенді ТОВ, яке заснували офшорні компанії. Також встановлено, що юридична адреса згаданого ТОВ є фіктивною, а його директор на неодноразові викликни правоохоронців - жодного разу не з’явився.

Проведена за ініціативою ГУБОЗ перевірка підтвердила порушення природоохоронного законодавства, в результаті чого було змінено берегову лінію Дніпра у Канівському водосховищі та засипано піском рибні нерестилища, відтак за підсумками перевірки Інспекцією Державного органу рибного господарства було складено акт та припис про заборону проведення подальших робіт з намиву піску.

         За словами заступника начальника управління ГУБОЗ МВС України Віталія Ткачука, лише в Обухівському районі Київщини працівники спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю торік викрили п’ять фактів незаконного гідронамиву піску на землях водного фонду. Так, в Обухівському районі викрито незаконний гідронамив піску висотою 3 метри на площі 1,2 га на теріторії лісового заказника. Збитки державним інтересам оцінюються у 4,5 мільйони гривень.  

Крім цього, у Броварському районі Київської області виявлено факти намиву піску на земельну ділянку площею майже 59 га без відповідних дозволів і з порушенням природоохоронного законодавства. Вирішується питання порушення кримінальної справи.

Також продовжується дослідча перевірка за трьома фактами проведення незаконного намиву на землі водного фонду під виглядом розчистки та поглиблення дна акваторії Канівського водосховища.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



комментарии [4]

26.04.2009 05:17     АВТОЛЮБИТЕЛЬ 23.04.2009 РОКУ сесія Київської міської Ради задовільнила протест прокурора м.Києва та скасувала своє Рішення від 24 травня 2007 року, яким було наділено ТОВ "Пріоритетбудсервіс" земельною ділянкою по вул.Березняківській, 17 - 19 в м.Києві.
Не голосувли за це Рішення лише депутати від Блоку Кличка, воно і зрозуміло - АДЖЕ САМ КЛИЧКО ЩЕ ІЗ 90 - Х РОКІВ МАЄ ТІСНІ ЗВ*ЯЗКИ ІЗ ВИЩЕВКАЗАНИМИ ШАХРАЯМИ!!! ДЕПУТАТ КИЇВРАДИ СТАНОМ НА ТРАВЕНЬ 2007 РОКУ ВІД БЛОКУ КЛИЧКА - ШАЛОМЄЄВ ПРИЙМАВ БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ У ТОМУ, ЩОБ ТОВ "ПРІОРИТЕТБУДСЕРВІС" ОТРИМАЛО ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ ПО ВУЛ.БЕРЕЗНЯКІВСЬКІЙ, 17-19 В М.кИЄВІ !!!
15.03.2009 22:40     АВТОЛЮБИТЕЛЬ 24.10.2008 року прокуратурою Шевченківського району м.Києва порушено кримінальну справу № 10-16746 за ознаками складу злочину передбаченого ч.1 та ч.3 ст.358 КК України за фактом підробки та використання підписів колишнього Голови ГО Київська міська спілка автомобілістів Хорофейко О.В. На підставі підроблених документів Київською міською Радою 24 травня 2007 року земельні ділянки та автостоянки № 24-25 по вул. Брезняківській, 17-19 в м.Києві були передані ТОВ Пріоритетбудсервіс. На вказане рішення Київської міської Ради прокуратурою м.Києва було привнесено протест та подано позов до Господарського суду м.Києва про скасування вказаного рішення Київської міської Ради. Членів ГО Київська міська спілка автомобілістів просимо звертатися із скаргами до прокуратури Шевченківського району м.
23.02.2009 02:42     АВТОЛЮБИТЕЛЬ 24.10.2008 року прокуратурою Шевченківського району м.Києва порушено кримінальну справу № 10-16746 за ознаками складу злочину передбаченого ч.1 та ч.3 ст.358 КК України за фактом підробки та використання підписів колишнього Голови ГО Київська міська спілка автомобілістів Хорофейко О.В.

На підставі підроблених документів Київською міською Радою 24 травня 2007 року земельні ділянки та автостоянки № 24-24 по вул. Брезняківській, 17-19 в м.Києві були передані ТОВ Пріоритетбудсервіс.

На вказане рішення Київської міської Ради прокуратурою м.Києва було привнесено протест та подано позов до Господарського суду м.Києва про скасування вказаного рішення Київської міської Ради.

Членів ГО Київська міська спілка автомобілістів просимо звертатися із скаргами до прокуратури Шевченківського
23.02.2009 02:42     АВТОЛЮБИТЕЛЬ Нагадаємо, що Київська міська рада своїм рішенням від 24 травня 2007 року передала товариству з обмеженою відповідальністю ПРІОРИТЕТБУДСЕРВІС земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельно-розважального комплексу з офісними приміщеннями та паркінгом загального користування на вул. Березняківській, 17 - 19 у Дніпровському районі м. Києва.

Вказаним злочином керував громадянин Ізраїлю Юга Андрій Дмитрович, член злочинного угрупування "Риба", який сам довгий час переховувався в ПАР від цього ж угрупування, так як викрав в них 200 тисяч доларів в буремні 90- і роки. Юга А.Д. , син циганки , що раніше двічі була судима за крадіжки. В злочинному світі м.Києва мав поганяло "циганок", "довгий"(длинный).
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

зачем тут комментарии?..

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: