ТЕМА

Керівництво МВС відреагувало на помилку кримського "Беркуту", що призвело до каліцтва невинного

23 февраля 2009 | 14:39


МВС шкодує з приводу інциденту в кримському селищі Мирне

 

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України щиро шкодує з приводу інциденту, що трапився 22 лютого 2009 року в селищі Мирне Сімферопольського району Автономної Республіки Крим, де внаслідок дій працівників міліції потерпів місцевий житель, й від імені всієї системи МВС просить вибачення у постраждалого та членів його сім`ї.

За попередніми оцінками можна зробити висновок, що причиною інциденту стали недостатньо професійні дії працівників міліції, які розшукували підозрюваного у скоєнні злочину, зокрема їх неадекватна оцінка загрози, що могла виникнути при затриманні підозрюваного, та не виважене рішення щодо застосування спецзасобів працівниками спецпідрозділу «Беркут». Нагадаємо, що працівники «Беркуту» залучаються до участі в заходах із затримання небезпечних злочинність на вимогу працівників оперативних підрозділів та відповідно до рішення керівництва відповідного органу внутрішніх справ.

З огляду на наявну інформацію є підстави вважати, що рішення щодо проведення акції з силового проникнення до помешкання жителя села Мирне, де міг переховуватися підозрюваний, та застосування спецзасобів було помилковим.

Наразі для встановлення всіх обставин інциденту працівниками ГУМВС України в Автономній Республіці Крим спільно з органами прокуратури здійснюється відповідна перевірка, за наслідками якої буде дано правову оцінку діям кожного працівника, причетного до організації та проведення згаданої операції. Об’єктивність перевірки обставин цього інциденту перебуває на особистому контролі Міністра внутрішніх справ України.

 

ДЗГтаМД МВС України

 

23.02.2009

 



комментарии [1]

25.02.2009 14:29     Сергей Богатырьова знала на что шла. Ющенко непоследователен и для нее это не секрет. Просто попыталась но не смогла стать самостоятельным политиком.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Ляпота!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: