ТЕМА

Банда «Капітошки» працювала на Коломойського?

27 февраля 2009 | 10:49

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляє, що серед клієнтів відомої рейдерскими захватами злочинної групи «Капітошка» числиться одна з найбільших ФПГ група «Приват».


Її інтереси, наприклад, банда «Капітошки» «представляла» під час боротьби з банком «Форум» за підприємство ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» в 2006 році. Тоді для здійснення захвату рейдери залучили близько 400 осіб, озброєних вогнепальною зброєю, бітами і бензопилами, пише Дело.

Озброєну банду, яку потім правоохоронці охрестили «Капітошками», створив Олександр Капітонов ще в 2006 році. За словами Кузьміна, в подальші два роки угрупування вчинило не менше п'яти крупних нападів. Одним з таких стала війна за ВАТ «Черкассигаз».

У квітні 2008 року угрупування з 60 осіб захопило адмінбудівлю підприємства «Морський торгівельний порт «Південний». Більше тижня «Капітошки» утримували під своїм контролем весь порт, відбиваючись від міліції. А в серпні минулого року, за словами Кузьміна, один з нардепів замовив банді Капітонова напад на управління земресурсів Києво-Святошинського району. Метою операції було усунення керівника відомства, проте їм це так і не вдалося.

Єдиним підприємством, яке Капітонов намагався захопити за особистою ініціативою, став столичний торгово-офісний комплекс «Веста». Він навіть погрожував вбивством засновникові підприємства і його компаньйонові.

На сьогоднішній день у справі про банду Олександра Капітонова затримано п'ять підозрюваних. Четверо слідчі Генпрокуратури відносять до постійних членів бандформування. Ще чотири активні учасники кримінальної групи, включаючи самого ватажка, знаходяться в розшуку. Всі справи щодо Капітонова об'єднані в одну кримінальну справу за статтею «Бандитизм».

Учасникам банди інкримінують також здирство, захоплення транспортного підприємства, установи або організації, а також погрозу вбивством. За словами Кузьміна, кримінальна справа з банди Капітонова тісно пов'язана із справою колишнього голови Державного комітету земельних ресурсів Володимира Воєводіна. В рамках цих двох розслідувань відпрацьовується версія про причетність до злочинів народного депутата Богдана Губського.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

COMM Модель демонструє одяг з колекції дизайнера Віктора Кобилінського під час Міжнародного фестивалю моди "Київський подіум" в Києві в понеділок, 17 жовтня 2005 р. В рамках Фестивалю проходитиме вже традиційний дизайнерський конкурс круїзних колекцій "10х10". Його правила залишаються незмінними: десять українських модельєрів представляють колекції, кожна з яких складається з 10 одиниць - наряди, призначені для фешенебельної морської подорожі. Журі конкурсу очолює, як і минулого року, відомий модельєр Пако Рабанн. Фото Олександра Синиці / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: