ТЕМА

УБОЗ схопив податківця та суддів (доповнено)

03 марта 2009 | 11:55

УБОЗ в Донецької області знешкодив ОЗУ у складі податкового міліціонера та третейських суддів.


Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю  ГУМВС України в Донецькій області спільно з підрозділом внутрішньої безпеки ДПА знешкодили організоване злочинне угруповання з корупційними зв’язками, яку очолював старший оперуповноважений податкової міліції Горлівської об’єднаної податкової інспекції Олег Ц.  Окрім податківця до злочинного угруповання входили судді третейського суду, а саме: голова постійно діючого третейського суду при одній з місцевих асоціації Ігор Ц., старший брат податківця, президент місцевої юридичної асоціації Андрій О., третейський суддя постійно діючого третейського суду при асоціації Руслан П. та заступник голови третейського суду місцевої юридичної асоціації Сергій В.

Як встановили оперативники спецпідрозділу БОЗ, учасники ОЗУ протягом 2007-2009 років займалися незаконним заволодінням квартирами, що мали відійти до комунальної власності. Так, один з членів угруповання, користуючись дружніми зв’язками з працівниками БТІ та агенцій нерухомості м. Єнакієве, підшукував приватизовані квартири, де господар нещодавно помер, а його спадкоємці за невелике грошове винагородження відмовлялися від отримання квартири у спадок. Після цього залучалися підставні особи для оформлення усного договору купівлі - продажу квартири. Потім підставна особа та спадкоємець зверталися до третейського суду з позовом щодо визнання усного договору купівлі - продажу законним, що потім підтверджувалося рішенням міського суду. В подальшому квартири реалізовувалися за ринковими цінами, а гроші розподілялися між членами ОЗУ.

Загалом у такий спосіб зловмисники незаконно заволоділи 32 квартирами на загальну суму майже 500 тис. дол. США

За матеріалами УБОЗ Донецької області прокуратура м. Єнакієве порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Наталья Пивоварова (экс-"Колибри") на сцене киевского дворца офицеров 11 ноября 2006 года.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: