ТЕМА

Пролетаріат хоче повернути собі заводи

10 апреля 2009 | 10:56

12 квітня кілька сотень студентів та робітників в рамках акції Час брати своє! мають намір пройти у Києві маршем від гармати на Арсенальній до станції метро Хрещатик. Акція відбувається на захист соціальних, трудових та громадянських прав простого народу. Запрошуються всі, хто вбачає порятунок від зловживань роботодавців та влади в самоорганізації та солідарності. Збір заплановано на 14.00 біля станції метро "Арсенальна".


Цього разу ніхто нічого не буде вимагати від влади – наш голос протесту буде звернений до простих громадян. На нашу думку, просити щось у влади: це безглуздо, вони не допоможуть, навіть якщо у них буде можливість. Нас обєднала небезпека. Великий бізнес намагається подолати кризу за рахунок тих, хто створює усі багатства – людей найманої праці. Ми всі можемо спостерігати, як „оптимізація витрат” вже сьогодні призвела до стрімкого скорочення робочих місць та зубожіння. Що своєю чергою поглибило кризу та соціальне напруження. Також в акції візьмуть участь представники студентських профспілок. Студенти вбачають небезпеку у політиці правлячого класу, що спрямована на знищення системи освіти і майбутнього – найближчим часом планується зменшити кількість бюджетних місць у вищих навчальних закладах та урізати соціальні гарантії студентів.

 

На нашу думку, прошарок у пів відсотка надбагатих, яким належить левова частка власності та політична влада в Україні, має свій інтерес, який суперечить інтересам більшості. І сьогодні щоб захистити цей  інтерес, держава нарощує каральні м’язи. Ми проти поліцейської держави. Проти фашизму від вулиць до владних коридорів. Ми знаємо, що треба робити: тільки солідарна боротьба трудівників може дати нам захист від держави та капіталу. Уряди європейських країн обдумують кожен свій майбутній крок. Значний протестний потенціал стримує „антикризову хірургію” правителів та апетити капіталу. Нещодавні виступи 1 квітня у Лондоні та протести у звязку із саммітом НАТО у Страсбурзі показали, що здійснення політики проти волі народу – небезпечно. Українська „еліта” змушує нас слідувати прикладу європейських колег.

 

В Україні ті, хто звик ділити залишки економіки і старої інфраструктури демонструють свою неспроможність відповісти на виклик історії. Ми усвідомлюємо, що функціонування влади й економіки в інтересах одиниць – це поглиблення кризи. Справжній антикризовий рецепт: пряме народовладдя і перехід підприємств у руки трудових колективів.

 

Джерелом влади має бути народ, тому ЧАС БРАТИ СВОЄ!

Усі багатства створені руками народу, тому ЧАС БРАТИ СВОЄ!

Організатори акції:

Студентська профспілка “Пряма Дія” priamadija@gmail.com
Незалежна профспілка “Захист Праці” http://samozahist.org.ua
Рух “Соціальна Альтернатива” http://alerta.org.ua
Революційна конфедерація анархо-синдикалістів http://rkas.org.ua
Рух “Нові Ліві” http://livasprava.info
Організація Марксистів http://marx.org.ua
Антифашистська дія http://antifa-action.org.ua

Контактні особи: Володимир (8-097-237-59-65)  Іван (8-063-434-81-49)



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Пасха в Харькове

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: