ТЕМА

В Україну активно завозять контрабандну зброю

10 апреля 2009 | 14:01

Працівники спецпідрозділу БОЗ продовжують перешкоджати незаконному надходженню контрабандної зброї. Цього разу на Миколаївщині.



Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області в результаті спільних дій з співробітниками Одеського прикордонного загону та Південної митниці на  митному контрольному пункті пропуску  «Одеський морський торгівельний порт» затримали мешканця Миколаївщини К. (1977 р.н.) з  контрабандними пістолетами марки «Blow» виробництва Туреччини.  

Як повідомив  заступник начальника УБОЗ УМВС України в Миколаївській області Артур Гаспаров, затриманий намагався провести на територію України 52 турецьких пістолети, задекларованих, як шумові. За його словами, контрабанду зброю зловмисник перевозив рейсовим судном «Стамбул-Одеса» для подальшого збуту на «чорні» ринки.

 Після проведення експертизи  вилучених пістолетів, 27 з них виявилися гладкоствольною вогнепальною зброєю.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого, ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до  семи років позбавлення волі з конфіскацією контрабандного товару.

Загалом з початку року працівниками спецпідрозділу боротьби з організованою злочинністю виявлено та вилучено з незаконного обігу : 21 шт. нарізної зброї, 13 шт. гладко ствольної зброї, 2 автомати, три гвинтівки, 26 пістолетів, чотири револьвери, 5 рушниць, 4 снаряди, дві міни, 27 гранат, 5045 патронів, 176 взривників, 15 кг. вибухівки, 69 одиниць холодної зброї та 9 шт. іншої зброї. 

 

 

Віктор Корчинський

Прес-служба ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Первомайская демонстрация в Барселоне.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: