ТЕМА

Президент дав команду прокуратурі. УБОЗ її негайно виконав

16 апреля 2009 | 11:45

14 квітня під час відвідання Київщини Ющенко доручив Генпрокуратурі розібратися із "лівими" схемами поставчання м"яса в Україну. Реакція УБОЗ МВС не забарилася...


Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України викрили діяльність організованого злочинного угруповання, до складу якого входили, зокрема, посадовці контролюючих органів. Учасники ОЗУ налагодили стійкий канал контрабандного постачання неякісного м’яса та м’ясної продукції у всі регіони України. Про це повідомив начальник УБОЗ на транспорті ГУБОЗ МВС Сергій Шутяк.

Спочатку оперативники затримали в місті. Запоріжжя два вантажівки із курячим фаршем невідомого походження без відповідного маркування та ветеринарних документів у кількості майже 42 тонни.  товар був завезений до України контрабандним шляхом морським транспортом та планувався реалізовуватися приватним підприємствам з використанням підроблених документів. 

Експертиза показала, що продукція не відповідає державним стандартам і за хіміко-фізичними показниками заборонена до вживання людиною навіть після промислової переробки.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками                     ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції)  Кримінального кодексу України.

Також, за матеріалами працівників ГУБОЗ МВС України  порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 366 (службове підроблення)  Кримінального кодексу України відносно посадовців одного з Державних підприємств, які, внесли до сертифікату відповідності завідомо неправдиву інформацію щодо строку зберігання м’ясної продукції. Завдяки чому на територію України зловмисники завезли 40 тонн продукції, що  не придатна до споживання  й може завдати шкоди здоров’ю людині.

Під час подальшого розслідування оперативники ГУБОЗ викрили ще один  канал контрабандного надходження в Україну м’ясної продукції, який налагодили учасники цього ж злочинного угруповання.

Так, порушено кримінальну справу за ознаками ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. 

Учасники ОЗУ – службові особи  одного з пунктів Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті підробили ветеринарні сертифікати. Таким чином зловмисники рефрижераторними залізничними вагонами завезли з Литви на митну територію України 210 тон неякісного м’яса птиці американського виробництва. Оперативниками ГУБОЗ весь контрабандний товар вилучений.

 

Прес-служба ГУБОЗ МВС України.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: